Erakordselt krõbeda ja õhukese filotainaga pirukas, mis sai täidiseks mõnusa segu magusast bataadist, Džiugase pikantsest juustust ja soolasest prosciutto singist. Piruka muudab veelgi erilisemaks selle rullis kuju. See soolane küpsetis on ideaalne kaaslane suupistelauale. Võib küll alguses keeruline tegemine olla, aga see on vaid petlik! 😉
Retsept valmis koostöös Džiugas Eestiga.

Krõbe bataadi-juustupirukas
Prindi retseptKoostisosad
- 6 (ca 250 g) filotainalehte
- 100 g võid
- Täidis:
- 2 pisemat sibulat
- 2 küüslauguküünt
- oliiviõli
- 500 g bataadipüreed
- 120 g Džiugas pikantset kõvajuustu
- soovi korral veidi sidrunikoort
- 90 g prosciutto või serrano sinki
- soola
- pipart
- soovi korral seesamiseemneid
Juhised
Otsi välja 24-26 cm läbimõõduga ümmargune küpsetusvorm ja vooderda see küpsetuspaberiga või määri võiga.
Koori ja haki küüslauk ja sibul. Kuumuta pannil õli ja prae küüslaugu-sibulasegu keskmisel kuumusel mõned minutid. Lisa siis bataadipüree ja umbes 100 ml vett. Sega kõik kokku ja kuumuta 5-6 min. Tõsta siis kuumalt eemale. Lisa nüüd sool, pipar, riivitud juust ja soovi korral sidrunikoor ning sega korralikult läbi. Peaksid saama umbes kartulipudrupaksuse massi. Jäta täidis ootele.
Sulata või. Laota lahti 1 filotainaleht ja määri sellele veidi sulanud võid (ei pea üleni võiga määrima, piisab kui määrid 5-6 pintslijagu). Laota siis sellele teine filotainaleht. Jaota nüüd kahekordse filotainalehe laiemale servale umbes 3 cm laiuselt 1/3 täidisest nii, et terve laiem serv on täidetud. Säti peale 1/3 singitükkidest. Keera siis täidisega kaetud filotainas rulli, kuid mitte väga tihedalt. Saadud rull keera omakorda rulli nagu tigu ja aseta küpsetusvormi. Tee samamoodi kahe järgmise rulliga.
Lõpuks peab kokku tulema kolm täidetud rulli, mis on üksteise ümber rulli keeratud. Kui kolm rulli on vormis, siis määri pirukat pealt veel natuke sulavõiga. Küpseta 190 kraadises ahjus 30-35 min kuni see kuldne ja krõbe. Puista soovi korral peale veidi seesamiseemneid.



PS! Kui sa valmistad seda pirukat, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole