Pärastlõunase kohvi kõrvale tahan alati ampsu magusat.. ja kuna olen hetkel vist veidi sõltuvuses (piinlik?) maapähklivõist, siis tekib mul peas aeg-ajalt ikka mõtteid, mida head võiks sellest valmistada. Šokolaadi ja maapähklivõi kooslus on üks parimatest üldse, sest kokku saavad soolane, magus ja krõmpsuv. Jep, kui sulle meeldib pähklivõi ja šokolaad, siis see maius on lihtsalt sinu jaoks loodud! Maapähkli- ja muud pähklivõid blenderdasin valmis siin postituses.
Pähklivõi-šokolaadikoogikesed
Prindi retseptKoostisosad
- Vaja läheb:
- 175 g röstitud kaerahelbeid
- 30 g röstitud ja soolatud maapähkleid
- 40 ml agaavisiirupit
- 200 g maapähklivõid
- 50 g kookosõli
- 150 ml taimset piima
- Šokolaadiglasuur:
- 2 spl toorkakaod
- 75 g kookosõli
- 30 ml agaavisiirupit
Juhised
Vala blenderisse kaerahelbed, agaavisiirup, maapähklivõi, kookosõli ja piim.
Töötle kõik ühtlaseks paksuks kreemiks ja sega siis hulka maapähklid.
Täida saadud massiga 8 pabervormiga vooderdatud muffinipesa.
Pane vorm külma. Kõige parem kui saad panna vormi sügavkülma või kui õues on miinuskraadid, siis tõsta umbes 20 minutiks õue.
Šokolaadiglasuuri jaoks soojenda kookosõli nõrgal kuumusel ja sega sisse kakao ning siirup.
Vala koogikeste peale ja lase külmemas kohas šokolaadil 15 minutit tahkuda.
Eemalda koogikesed vormist ja maiusta!
2 kommentaari
LG
veebruar 20, 2018 at 8:39 p.l.Millal šokolaadiglasuur tuleb peale panna. Kas selle võib lihtsalt kokku segada või peab ka kuumutama?
Merilin Siimpoeg
veebruar 21, 2018 at 6:37 e.l.Kookosõli võiks eelnevalt üles soojendada ja siis kakao ning siirupi lisada 🙂