See šokolaadikeeks sündis inspireerituna peagi saabuvast sõbrapäevast. Aasta kõige roosamal ja magusamal päeval võiks ju ikka oma kõige kallimaid millegi maitsvaga üllatada. Mu soovitus on, et ära osta poest jälle roosat Geiša kommikarpi, vaid tee midagi ise! Otsast lõpuni ise! Usu mind, see protsess on nii vahva ja tulemuse üle on heameel nii sul kui su sõpradel.
Mahlaste maasikate ja magusa šokolaadiga keeks, mida katab mõnus mascarponekreem, on üsna kindla peale minek.
Keeksi seest leiad pehmed mascarponelaigud, mis teeb selle muidu mureda kaerajahuga keeksi mahlasemaks. Eriliselt hea!
Sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel kaera- ja nisujahu, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur. Haki mõlemad šokolaadid suure noaga väikesteks tükkideks ja lisa kuivainete hulka. Vahusta munad suhkruga korralikult vahtu. Lisa jahtunud sulavõi ja jahusegu. Sega kõik ühtlaseks massiks. Määri keeksivorm võiga. Tõsta 1/3 keeksitainast vormi põhja ja määri ühtlaselt laiali. Nüüd tõsta keeksitaina peale 3 spl mascarponet (ca 1/2 mascarpone kogusest). Ära määri mascarponet laiali, vaid jätagi lusikasuuruste portsudena keeksitaina sisse. Nii jäävad valmis keeksi sisse mõnusad juustused kohad. Nüüd tõsta jälle 1/3 tainast vormi ja määri ühtlaselt laiali. Tee mascarponega samamoodi nagu eelmise kihi puhul. Kõige lõpuks määri keeksivormi ülejäänud keeksitainas. Küpseta 180 kraadises ahjus 35-45 minutit. Lase jahtuda. Katteks sulata vesivannil valge šokolaad ja lase mõni minut jahtuda. Sega šokolaad siis mascarpone kreemjuustu sisse. Kata saadud kreemiga jahtunud šokolaadikeeks. Kaunista maasikatega!Šokolaadikeeks mascarpone ja maasikatega
Prindi retsept
Koostisosad
Juhised
Kommentaare pole