Minu jaoks on toidu tegemine nagu teraapia. Mõjub eriliselt hästi, kui tahad hetkeks mõtted mujale saada. Teed aga käed jahuseks ja saad tainast muljudes oma pea mõtetest puhtaks. Lisaks vaimsele teraapiale saad köögi värsket saia lõhna täis ja hiljem mõnusat sooja peedi-pähklisaia süüa.
Peet teeb küpsetise mitu korda mahlasemaks. Lisandväärtusena on peet üks nendest köögiviljadest, mis annab toidule looduslikul kujul nii ägedalt kirka värvi!
Luban, et selle roosa saiapätsi valmistamisega saavad ka need hakkama, kes varem pärmitainaga pole kokku puutunud! Sobib hästi ehtsa võiga või hummusega söömiseks!
Peedi-pähklisai
Prindi retseptKoostisosad
- 480 g nisujahu
- 1 pakk kuivpärmi
- 2 tl soola
- 180 ml vett
- 2 spl oliiviõli
- 200 g peedipüreed*
- 2 küüslauguküünt
- 100 g kreeka pähkleid
Juhised
Peedipüree valmistamiseks lõika kooritud, toores peet tükkideks ja töötle blenderis vähese veega püreeks.
Sega omavahel jahu, sool ja pärm. Lisa käesoe vesi, õli, peedipüree ja hakitud küüslauk. Sega kõik kokku ja sõtku tainast 3-4 minutit. Vormi siis palliks ja jäta köögirätiku alla sooja kohta 1-2 tunniks sooja kohta kerkima.
Haki kreeka pähklid väiksemateks tükkideks. Lisa tainapätsile veidi jahu ja sõtku sisse pähklitükid. Vormi tainas palliks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee noaotsaga saiapätsile kerge sisselõige. Jäta veel 15 minutiks rätiku alla kerkima.
Küpseta saia 180 kraadises ahjus 30-40 minutit.
Enne lahtilõikamist lase pätsil 10 minutit jahtuda.
Kommentaare pole