Koogid

Kreemjas juustukook maasika-rabarberiseguga

Magus maasikas ja hapu rabarber kohtuvad kreemja juustukoogi sees! See on üks mõnusalt siidise sisuga küpsetamata kook, mis taheneb tänu valgele šokolaadile. Soovitan maasika-rabarberisegule lisada veidike kardemoni, mis koogile põnevust lisab. Sobib imehästi valmistada ka eelseisvaks emadepäevaks.

PS! Külmutatud maasika-rabarberisegu on nutikas lahendus, kui värsket rabarberit pole veel kuskilt võtta, aga kooki tahaks juba hirmsasti teha 😊

Retsept valmis koostöös Härmaviljaga.

Kreemjas juustukook maasika-rabarberiseguga

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • Põhi:
  • 170 g Digestive küpsised
  • 80 g võid
  • Täidis:
  • 500 g toorjuustu
  • 200 g maitsestamata kohupiima
  • 200 ml vahukoort
  • 230 g valget šokolaadi
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 sl sidrunimahla
  • Maasika-rabarberisegu:
  • 2 x 300 g Härmavilja külmutatud maasika-rabarberisegu
  • 200 ml vett
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl maisitärklist
  • 1 tl kardemoni (soovi korral)
  • Kaunistamiseks:
  • 4-5 maasikat
  • piparmündilehti

Juhised

1

Alusta maasika-rabarberisegu valmistamisest. Vala külmutatud maasika-rabarberisegu potti. Suuremad maasikatükid tee noaga väiksemaks. Vala potti ka vesi ja suhkur. Kuumuta ja lase tasasel tulel umbes 8-9 min podiseda kuni maasika- ja rabarberitükid on pehmed. Sega nüüd tärklis 100 ml külma veega. Lisa tärklisesegu kuumale marjasegule. Sega kuni segu pakseneb. Lõpuks lisa soovi korral ka kardemon ja sega läbi. Lase täielikult jahtuda.

2

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20-22 cm) põhja ja aseta vorm 20 minutiks külmkappi. Määri nüüd ½ jahtunud maasika-rabarberisegust koogipõhjale laiali ja aseta uuesti külmkappi.

3

Seejärel sega vahustamisnõus toorjuust ja kohupiim. Lisa vahukoor ja vahusta pehmeks vahuks. Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil. Lase mõned minutid jahtuda. Lisa sulanud šokolaad toorjuustukreemi hulka samal ajal aeglasel kiirusel mikserdades. Lisa ka sidrunimahl ja vanilliekstrakt ning sega läbi.

4

Vala nüüd koogikreem maasika-rabarberiseguga kaetud põhjale ja lase vähemalt 4-5 tundi (veel parem üleöö) külmkapis taheneda. Eemalda siis kook vormist ja kata ülejäänud maasika-rabarberiseguga. Kui katteks tundub marjasegu liiga palju, siis jäta osa alles. Kaunista kook mõne maasikaviilu ja piparmündilehtedega.

PS! Kui sa valmistad seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri