Koogid

Pistaatsia-matchakook rabarberiga

Seda kevadiselt rohelist kooki on imelihtne valmistada ja tänu mandlijahule sai selle tekstuur nii mõnusalt pehme. Hapu rabarber sobis siia ka mõnusasti. Katteks vuristasin oma helekollase miksriga seekord koheva toorjuustukreemi ja säravpunased maasikad sobisid kaunistuseks nagu i-le täpp. 🙂

Kes armastab magusa ja soolase kooslust, siis ilmselt meeldib see kook eriti just neile, sest soolased ja krõmpsuvad pistaatsiapähklid on selle koogi peategelased.

Matcha ehk rohelise tee mõrusust ei pea kartma, sest matcha annab siia koogile pigem värvi kui maitset.

Pistaatsia-matchakook rabarberiga

Prindi retsept
By Portsjonit: 8 Valmistusaeg: 1 tund 15 min Küpsetusaeg: 45 min

Koostisosad

  • 3 muna
  • 100 g rafineerimata suhkrut
  • 60 ml oliiviõli
  • 125 g mandlijahu
  • 75 g riisijahu
  • 3 tl matchat
  • 1 tl küpsetuspulber
  • 0,5 tl soola
  • 3 väiksemat rabarberivart (u 230 g)
  • 50 g (kooritud kaal) Pähklinäpi soolatud pistaatsiapähkleid
  • Kate:
  • 150 g mascarponet
  • 150 ml vahukoort
  • 3 tl vanillisuhkrut
  • 150 g värskeid maasikaid
  • 50 g (kooritud kaal) Pähklinäpi soolatud pistaatsiapähkleid

Juhised

1

Sega omavahel mandli- ja riisijahu, matcha, sool ja küpsetuspulber.

2

Haki pähklid veidi väiksemateks tükkideks ja lisa ka need kuivainetele.

3

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks ja lisa õli.

4

Koori ja haki rabarber tükkideks.

5

Lisa kuivained munavahu hulka ja sega kõik kokku.

6

Lõpuks sega sisse ka rabarber.

7

Tõsta koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivase koogivormi (20 cm).

8

Küpseta kooki 170 kraadises ahjus 45 minutit kuni kook on pealt kergelt kuldne ja keskele pistetud puutikuke jääb kuivaks.

9

Lase jahtuda.

10

Kreemi jaoks vahsta ühes nõus omavahel mascarpone, koor ja vanillisuhkur kuni saad paksu kreemi.

11

Määri kreem koogile ja kaunista maasikate ja pistaatsiapähklitega.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri