Toorkoogid ja vegan maiustused

Kookoskreemine toorkook

Üks tõeliselt mõnus ja helge kook, mis aitab leevendada suurt kookoseisu 🙂 See kook on neile, kes armastavad tervislikumaid maitseid, tegu on valge suhkru, gluteeni- ja laktoosivaba maiusega.

Kookoskreemine toorkook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 3-4 tundi

Koostisosad

  • Põhi:
  • 150 g kookosjahu
  • 100 g mandlijahu
  • 200 g india pähkleid
  • 1/4 tl soola
  • 150 ml taimset piima
  • 75 g kookosõli
  • 1 tl vaniljeekstrakti või 0,5 tl vaniljekaunaseemneid
  • 0,5 sidruni koort
  • Kreem:
  • 300 g india pähkleid
  • 300 ml kookospiima
  • 75 ml agaavisiirupit
  • 0,5 sidruni mahl
  • 1 tl vaniljeekstrakti või 0,5 tl vaniljekaunaseemneid

Juhised

1

Alusta kreemi valmistamisest ja pane 2 tundi enne 300 g india pähkleid sooja vette likku.

2

Nõruta pähklid veest ja vala blenderkannu. Lisa kookospiim, agaavisiirup, vanilje, kookosõli ja sidrunimahl.

3

Töötle kõik kreemjaks massiks. Tõsta eraldi kaussi 175 g kreemi ja aseta külmkappi. See osa jääb koogile kreemitupsude tegemiseks.

4

Taina tegemiseks vala kõik koostisosad peale piima köögikombaini ja töötle ühtlaseks puruseks tainaks.

5

Lisa järk-järgult piim kuni saad "märja liiva" taolise tekstuuri.

6

Vooderda küpsetuspaberiga lahtikäiv koogivorm (20cm) ja suru 1/3 tainasegust vormi põhja.

7

Vala esimesele kihile 1/3 kreemist ja määri ühtlaselt laiali.

8

Tõsta kook 20 minutiks sügavkülma.

9

Nüüd kata kreemikiht teise tainakihiga ja sellele määri jälle kreemikiht. Aseta vorm uuesti sügavkülma.

10

Tee samamoodi ka kolmanda kihiga ja hoia siis kooki vähemalt 2 tundi sügavkülmas.

11

Lõpuks tõsta eraldi kaussi tõstetud kreem pritskotti ja kaunista kreemitupsudega.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri