Üks tõeliselt mõnus ja helge kook, mis aitab leevendada suurt kookoseisu 🙂 See kook on neile, kes armastavad tervislikumaid maitseid, tegu on valge suhkru, gluteeni- ja laktoosivaba maiusega.
Kookoskreemine toorkook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 150 g kookosjahu
- 100 g mandlijahu
- 200 g india pähkleid
- 1/4 tl soola
- 150 ml taimset piima
- 75 g kookosõli
- 1 tl vaniljeekstrakti või 0,5 tl vaniljekaunaseemneid
- 0,5 sidruni koort
- Kreem:
- 300 g india pähkleid
- 300 ml kookospiima
- 75 ml agaavisiirupit
- 0,5 sidruni mahl
- 1 tl vaniljeekstrakti või 0,5 tl vaniljekaunaseemneid
Juhised
Alusta kreemi valmistamisest ja pane 2 tundi enne 300 g india pähkleid sooja vette likku.
Nõruta pähklid veest ja vala blenderkannu. Lisa kookospiim, agaavisiirup, vanilje, kookosõli ja sidrunimahl.
Töötle kõik kreemjaks massiks. Tõsta eraldi kaussi 175 g kreemi ja aseta külmkappi. See osa jääb koogile kreemitupsude tegemiseks.
Taina tegemiseks vala kõik koostisosad peale piima köögikombaini ja töötle ühtlaseks puruseks tainaks.
Lisa järk-järgult piim kuni saad "märja liiva" taolise tekstuuri.
Vooderda küpsetuspaberiga lahtikäiv koogivorm (20cm) ja suru 1/3 tainasegust vormi põhja.
Vala esimesele kihile 1/3 kreemist ja määri ühtlaselt laiali.
Tõsta kook 20 minutiks sügavkülma.
Nüüd kata kreemikiht teise tainakihiga ja sellele määri jälle kreemikiht. Aseta vorm uuesti sügavkülma.
Tee samamoodi ka kolmanda kihiga ja hoia siis kooki vähemalt 2 tundi sügavkülmas.
Lõpuks tõsta eraldi kaussi tõstetud kreem pritskotti ja kaunista kreemitupsudega.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole