Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Koogid

Rabarberi-šokolaadikook mandlijahuga

Okei. Täitsa lõpp, see tuli nüüd küll ülimalt maitsev rabarberiküpsetis. Tegemist on tõesti ühe ekstra mahlase ja mõnusa rabarberi-šokolaadikoogiga, mille ma küpsetasin küll keeksivormis, aga patt oleks seda keeksiks nimetada. No liiga hea ja mahlane selleks lihtsalt!

Minu jaoks on siin kõike väga parajalt, nii hapukust kui ka magusust. Soovitan kasutada koogi jaoks tumedat muscovado suhkrut, et saaksid karamellisema tulemuse. Õhulisust lisab sellele koogile eraldi munavalge vahustamine.

Rabarberi-šokolaadikook mandlijahuga

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-8 Valmistusaeg: 30 min Küpsetusaeg: 1 tund

Koostisosad

  • 4 muna
  • 100 g tumedat muscovado suhkrut
  • 250 g mandlijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 1/4 tl soola
  • 1 tl kaneeli
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 150 g võid
  • 170 g + 130 g (kooritud kaal) rabarberit

Juhised

1

Sulata potis või+šokolaaditükid ja jäta jahtuma u 15 minutiks.

2

Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munavalged eraldi nõus kohevaks.

3

Vala munakollased ja muscovado suhkur šokolaadi-võisegu sisse. Vahusta segamini.

4

Sega mandlijahu hulka küpsetuspulber, sooda, kaneel ja sool.

5

Lisa kõigepealt pool jahusegust šokolaadisegu hulka ja sega spaatliga läbi.

6

Lisa nüüd juurde pool munavalgevahust õrnalt spaatliga alt-üles segades.

7

Tee nüüd samamoodi ülejäänud jahusegu ja munavalgevahuga.

8

Haki 170 g rabarberit tükkideks ja lisa ka see.

9

Tõsta koogitainas võiga määritud keeksivormi või 20 cm läbimõõduga koogivormi ja aseta peale pikkupidi pooleks tehtud rabarberiribad.

10

Küpseta 170 kraadises ahjus umbes 1 tund kuni pealt on krõbe. Kui kasutad koogivormi, siis küpseta natuke vähem, umbes 45-50 minutit.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

1 kommentaar

  • Reply
    Signe
    mai 22, 2020 at 9:50 e.l.

    Pole kunagi mõelnud šokolaadiga rabarberi koogi tegemisele – miks ometi?! See on lihtsalt geniaalne! Kindlasti läheb tegemiseks.

  • Kommenteeri