Banaaaan- mu suur lemmik!
Need banaani ja maapähklitega cupcake’id on ühed parajad kaloripommid, aga mis siis, vahel ju võib! ja no see kreem koogikeste peal- ühteaegu magus ja soolane maapähklivõi-toorjuustukreem, mille sees hamba all krõmpsuvad maapähklitükid- see lihtsalt on nii ideaalne, et kahju mitte süüa!
Inspiratsiooni sain Martha Stewarti cupcake’idest.
Et küll küllale liiga ei teeks, niristasin maapähklivõikreemiga kaetud banaanikoogikeste peale veel karamellikastet ka ..ohhh kui hea!
12 tk
Koogikesed:
345 g nisujahu
165 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1/4 tl soola
60 g soolatud maapähkleid
ca 4 banaani (345g)
110 g võid
2 muna
vanilliekstrakti
Kate:
165 g toorjuustu
75 g tuhksuhkrut
0,5 tl soola
225 g maapähklivõid
115 g vahukoort
vanilliekstrakti
Kaunistamiseks:
soolapähkleid
kuivatatud banaanilaaste
Sega kausis kokku jahu, sool, küpsetuspulber, sooda. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Teises kausis klopi kokku purustatud/püreestatud banaan, sulavõi ja vanilliekstrakt. Sega kõik ained omavahel kokku ühtlaseks massiks. Ära liiga palju sega, sest muidu ei kerki nad enam nii hästi!
Täida muffinivormid 3/4 ulatuses taignaga ja küpseta 175 kraadises ahjus 17-20 minutit kuni pealt on kuldpruunid ja muffini keskele pistetud tikk jääb välja võttes kuivaks.
Tõsta ahjust välja ja jäta jahtuma.
Vahusta toorjuust ja tuhksuhkur pehme massini. Järgmisena lisa sool, vanill ja maapähklivõi. Vahusta veel kuni saad ühtlase ja pehme kreemi. Vahusta eraldi nõus vahukoor ja sega maapähklivõi-toorjuustusegu hulka. Tõsta kreem pritskotti ja kata jahtunud koogikesed kreemiga.
Kaunista veel banaanitšipside ja soolapähklipuruga!
Muidugi võib ka “mütsid” lõikamata jätta ja eriti suured ja kõrged tassikoogid valmistada!
Kommentaare pole