Keeksid, muffinid ja küpsetised

Banaani-maapähklivõi tassikoogid

 

Banaaaan- mu suur lemmik!

Need banaani ja maapähklitega cupcake’id on ühed parajad kaloripommid, aga mis siis, vahel ju võib! ja no see kreem koogikeste peal- ühteaegu magus ja soolane maapähklivõi-toorjuustukreem, mille sees hamba all krõmpsuvad maapähklitükid- see lihtsalt on nii ideaalne, et kahju mitte süüa!
Inspiratsiooni sain Martha Stewarti cupcake’idest.

 

Et küll küllale liiga ei teeks, niristasin maapähklivõikreemiga kaetud banaanikoogikeste peale veel karamellikastet ka ..ohhh kui hea!

12 tk




Koogikesed:

345 g nisujahu
165 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1/4 tl soola
60 g soolatud maapähkleid
ca 4 banaani (345g)
110 g võid
2 muna
vanilliekstrakti

Kate:

165 g toorjuustu
75 g tuhksuhkrut
0,5 tl soola
225 g maapähklivõid
115 g vahukoort
vanilliekstrakti

Kaunistamiseks:

soolapähkleid
kuivatatud banaanilaaste

Sega kausis kokku jahu, sool, küpsetuspulber, sooda. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Teises kausis klopi kokku purustatud/püreestatud banaan, sulavõi ja vanilliekstrakt. Sega kõik ained omavahel kokku ühtlaseks massiks. Ära liiga palju sega, sest muidu ei kerki nad enam nii hästi!
Täida muffinivormid 3/4 ulatuses taignaga ja küpseta 175 kraadises ahjus 17-20 minutit kuni pealt on kuldpruunid ja muffini keskele pistetud tikk jääb välja võttes kuivaks.
Tõsta ahjust välja ja jäta jahtuma.

Vahusta toorjuust ja tuhksuhkur pehme massini. Järgmisena lisa sool, vanill ja maapähklivõi. Vahusta veel kuni saad ühtlase ja pehme kreemi. Vahusta eraldi nõus vahukoor ja sega maapähklivõi-toorjuustusegu hulka. Tõsta kreem pritskotti ja kata jahtunud koogikesed kreemiga.

Kaunista veel banaanitšipside ja soolapähklipuruga!

 

 

Lase kookidel ahjust välja võttes täielikult jahtuda! … kuna banaanikoogid kerkisid nii võimsalt, siis lõikasin neilt enne kreemiga katmist “väikese mütsi” maha. 
Järgmisel korral jaotan ilmselt taigna 13 või 14 muffinivormi pesasse, et tuleksid pisut väiksemad.



Muidugi võib ka “mütsid” lõikamata jätta ja eriti suured ja kõrged tassikoogid valmistada!

 

Kreemi on kõige mugavam ja ilusam peale kanda pritskotiga.
 

 

Lohuta end nende koogikestega siis, kui sul on paha tuju või kui see puudub, siis tee ennast nendega veel rõõmsamaks, kui sa praegu oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri