Vabandused tervislikemate kookide fännidele, aga siin on nüüd jälle üks hull šokolaadihunnik, millega pole kuskilt otsast koonerdatud.
Selle tordi võlub vastupandamatuks Nutella šokolaadi-pähklikreem, mille mascarponega kokku segasin. Tegin selle tordi kohe eriti küllusliku ja lausa kolmekordse. Värsked kodumaised maasikad veel peale ja… kõigi südamed sulavad.
Kusjuures nutellataolist kreemi olen varasemalt ka ise teinud, nimetasin sella Pähkellaks 🙂
Ise tehes saad oluliselt tervislikuma ja toitaineväärtuslikuma šokolaadi-pähklikreemi, millega maiustada. Vaata Pähkella retsepti siit.
Selle retsepti puhul soovitan siiski seda õiget Nutella kreemi kasutada, nii saad mõnusalt siidja kreemi.
Maasika-nutellatort
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 2 muna
- 150 g suhkrut
- 120 ml õli
- 170 ml kuuma vett
- 60 ml keefirit
- 200 g nisujahu
- 4 spl magustamata kakaod
- 1 tl soodat
- ¼ tl soola
- Täidis:
- 600 g mascarpone toorjuustu
- 250 g vahukoort
- 150 g Nutella šokolaadi-pähklikreemi
- 2 spl tuhksuhkrut
- Kaunistuseks:
- maasikaid
- röstitud metspähkleid
Juhised
Vooderda 3 (18-20 cm läbimõõduga) lahtikäivat koogivormi küpsetuspaberiga*.
Sega omavahel jahu, kakao, sool ja sooda.
Vahusta munad suhkruga.
Lisa õli, keefir ja kuum vesi.
Sõelu jahusegu teiste ainete hulka ja sega ühtlaseks.
Vala vormidesse ja küpseta 175 kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase jahtuda ja eemalda vormist.
Kreemi jaoks vahusta mascarpone suhkru ja vahukoorega kuni on kergelt vahus.
Lisa Nutella ja vahusta kuni saad tugeva vahu.
Määri segu jahtunud koogipõhjadele ja aseta kihid üksteise peale.
Lase paar tundi külmkapis maitsestuda.
Kaunista rikkalikult värskete maasikate ja pähklitega.
Notes
*Või küpseta ühes suuremas vormis, lõika biskviit hiljem kaheks ja tee hoopis 2-kihiline tort.
Retsept ilmus ka ajakirjas Toit&Trend.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole