Küpsised

Kaeraküpsised maasikate ja valge šokolaadiga

Kui lihtsalt maasikate söömisest isu täis saab, siis hakkab mõte minema kõikvõimalikele toitudele, kuhu neid magusaid vilju veel lisada võiks. Seekord proovisin maasikate kooslust kaerahelveste ja valge šokolaadiga.

Sain ühed mõnusad pehmed küpsised, mis tänu mahlastele maasikatükkidele on suvisemad kui tavalised kaeraküpsised.

Sellised lihtsad ja kodused magusad ampsud, mis valmivad kiiresti.

Kaeraküpsised maasikate ja valge šokolaadiga

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 30 min Küpsetusaeg: 15-20 min

Koostisosad

  • 170 g võid
  • 1 muna
  • 4 spl suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 dl Veski Mati täistera kaerahelbeid
  • 2 dl Veski Mati täistera nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 150 g valget šokolaadi
  • 200 g maasikaid

Juhised

1

Vahusta toasoe või koos suhkru ja munaga.

2

Lisa vanilliekstrakt.

3

Sega omavahel kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber ja sool.

4

Haki valge šokolaad ja maasikad väikesteks tükkideks.

5

Vala nüüd kõik kuivained ning šokolaadi- ja maasikatükid võivahu hulka ja sega ühtlaseks massiks.

6

Vormi käte vahel tainapallikesed ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

7

Küpseta 180 kraadises ahjus 15-20 minutit. Lase jahtuda.

Retsept sündis koostöös Veski Matiga.

PS! Kui sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri