Domino küpsistega lihtsalt on mingi kahtlane värk. Need meeldivad kõigile. Täpselt nagu piimašokolaad, mille järele tekib isu, kui vajame lohutust. See kook sündiski inspireerituna Fazeri piimašokolaadist, milles peidus mõnusad Domino küpsise tükid.
Imehea pehme ja kreemjas juustukook on kaetud piimašokolaadist glasuuriga, mis teeb sellest vastupandamatu koosluse ning ei jäta kedagi külmaks. See on absoluutne lemmik nii laste kui ka täiskasvanute seas, mida süüakse ahnelt juba üksnes silmadega. Nojaa.. on küll üks jubesuur kaloripomm, aga vahel ju võib!
Domino küpsistega šokolaadi-juustukook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 300 g Domino küpsiseid
- 90 g võid
- 1.kiht:
- 300 g maitsestamata toorjuustu
- 50 g maitsestamata jogurtit
- 50 ml vahukoort
- 150 g Fazeri piimašokolaadi
- 3-4 Domino küpsist
- 2.kiht:
- 300 g maitsestamata toorjuustu
- 50 g maitsestamata jogurtit
- 100 ml vahukoort
- 1 tl pulberželatiini
- 2 spl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- Glasuur:
- 100 g Fazeri piimašokolaadi
- 60 ml vahukoort
- Kaunistamiseks:
- 150 ml vahukoort
- 2 tl kakaod
- 0,5 tl suhkrut
- mureleid
- 5 Domino küpsist
Juhised
Alusta põhja valmistamisest. Selle jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja äärtesse. Aseta vorm külmkappi.
Esimese kihi jaoks sulata šokolaad vesivannil ja lase veidi jahtuda. Vahusta omavahel toorjuust, jogurt ja vahukoor.
Lisa sulanud šokolaad ja sega kõik läbi. Määri kreem küpsisepõhjale ja pane uuesti külmkappi.
Teise kihi jaoks pane želatiin 2 spl külma vette paisuma. Vahusta omavahel toorjuust, jogurt, vahukoor ja suhkrud.
Sulata želatiin madalal kuumusel ja vala siis peene jaona kreemi sisse samal ajal segades.
Pudista sõrmede vahel katki 3-4 Domino küpsist ja puista see esimesele toorjuustukihile.
Määri nüüd teine kreem esimese kihi peale. Hoia 3-4 tundi külmkapis.
Lõpuks valmista koogile glasuur. Selleks kuumuta väikeses potis koor keemiseni, tõsta siis pott tulelt ja lisa šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on sulanud.
Eemalda kook vormist ja kata glasuuriga.
Lase koogil koos glasuuriga veel 10 minutit külmkapis olla.
Vahusta senikaua koor, kakao ja suhkur. Kaunista kook vahukooretupsude, küpsiste ja murelitega.
Retsept sündis koostöös Fazeriga.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
10 kommentaari
M
juuni 22, 2018 at 7:46 e.l.Tere
Kas see kook on hea ka järgmisel päeval võik peaks seda sööma samal päeval, kui valmistatakse?
admin
juuni 22, 2018 at 2:58 p.l.Hei!
See kook on järgmisel päeval isegi veel parem;) Aga vahukooretutsud jms soovitan vahetult enne teha.
Merilin
Helin
juuni 29, 2018 at 8:10 p.l.Hei,
Kuidas teha teist kihti, kui soe-sulanud peab želatin olema, et ei tekiks usse koogi sisse? See kōige raskem koogi juures 🙁
admin
juuli 12, 2018 at 12:42 e.l.Hei!
Želatiinisegu võiksid jahutada umbes 2-3 minutit. Rohkem pole vaja, sest kogus on nii väike seal.
Valad peene nirena kreemi sisse ja samal ajal segad kogu aeg kreemi. Nii ei teki kindlasti “ussikesi” 🙂
Anna teada, kuidas õnnestus:)
Helin
august 4, 2018 at 8:44 p.l.Aitähh 🙂
Domino küpsistega šokolaadi-juustukook | Cook the day away!
august 26, 2018 at 5:55 p.l.[…] Idee siit. […]
Maki
oktoober 17, 2018 at 7:23 p.l.Ma pole kunagi želatiiniga midagi teinud, aga seda kooki tehes peab siis ära proovima 😀 seega küsin, et kui palju peab vett panema selle želatiini jaoks?
admin
oktoober 26, 2018 at 3:16 p.l.vabandused, et nii hilja vastan! želatiini jaoks võta 2spl külma vett:)
ulla
oktoober 26, 2018 at 2:45 p.l.KAs põhja valmistamiseks peab küpsiste vahelt kreemi eemaldama:)?
admin
oktoober 26, 2018 at 3:14 p.l.ei pea! terved küpsised purusta ära! 🙂