Kes veel ei teadnud, siis maailmakuulsatele Oreo küpsistele on Eestis täiesti võrdväärsed kaaslased- Mesikäpa Dopsi küpsised! Maitsepoolest väga sarnased ja no välimuse osas ei tee teatud kauguselt neil vahetki.
Sellise koogi idee tuli mul tänu Londonis viibivatele tuttavatele, kes mulle oma iganädalaselt “kohvikute tuurilt” ahvatlevaid pilte saadavad. See kook seal pildil oli tehtud Oreo küpsistega ja ilmselt ikka hoopis teistmoodi, aga Eestis on tore need asendada Mesikäpa Dopsi omadega ja teha täitsa endamoodi.
Kook on kreemiselt rammus ja magus ja suur!
Jagub vähemalt 16-le magusamokale.
Vaja läheb:
Šokolaadibiskviit:
7 muna
250 g tumedat šokolaadi
250 g võid
275 g suhkrut
250 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
Niisutamiseks:
kohvi
Vahele:
250 g mustikaid
Kreem:
1 kg mascarpone kreemjuustu
500 ml vahukoort
100 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 pk Mesikäpa Dopsi küpsiseid
Kaunistamiseks:
100 g mustikaid
Haki šokolaad väiksemateks tükkideks. Sulata või koos šokolaadiga madalal kuumusel kuni kõik on ühtlaselt sulanud. Sega sisse suhkur ja jäta jahtuma.
Eralda munakollased -valgetest. Vahusta munakollased šokolaadisegu sisse. Munavalged vahusta eraldi kausis tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda.
Sega õrnalt spaatli või suure lusikaga alt-üles tõstes pool munavalgevahust šokolaadisegu sisse. Sõelu nüüd peale jahusegu ja sega jälle õrnalt kõik segamini. Lõpuks lisa ülejäänud munavalgevaht ja sega kõik kokku.
Vala koogitainas 28-29 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 175 kraadises ahjus 35-40 minutit kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Jahuta kook täielikult maha ja lõika siis suure noaga kolmeks kihiks.
Vooderda nüüd uuesti see sama vorm, milles koogi küpsetasid, küpsetuspaberiga. Aseta esimene kiht šokolaadibiskviiti vormi põhja ja niisuta kergelt kohviga. Jäta siis ootele.
Nüüd valmista kreem. Vahusta suures kausis mascarpone, vahukoor ja suhkrud ühtlaseks paksuks vahuks. Purusta köögikombainis 1 pakk küpsiseid mustaks puruks (põnevuse poolest võib jääda ka mõni suurem tükk). Vala küpsisepuru kreemi sisse ja sega ühtlaseks. Määri nüüd esimene osa kreemi (veidi vähem kui 1/3) esimesele biskviidikihile. Arvesta, et kreemi jätkuks kolmele biskviidikihile ja lõpetuseks veidi ka koogi äärtele määrimiseks. Kreemi peale aseta veidi mustikaid. Nüüd tõsta mustikatele peale järgmine biskviidikiht ja niisuta jälle kohviga. Määri peale kreem ja siis mustikad. Tõsta peale viimane biskviidikiht ja määri veidi kreemi peale. Hoia nüüd torti vähemalt 3-4 tundi külmas.
Lõpetuseks viimistle tordi pealispind ja küljed ülejäänud kreemiga. Kaunista pealt mustikate, küpsisepuru ja püstiselt asetatud küpsisepoolikutega.
Täiega nom! Vahel ju võib!
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
5 kommentaari
Anonymous
jaanuar 24, 2016 at 3:37 e.l.Sai ära proovitud – tõeliselt hea ja mõnus!
Merilin Siimpoeg
jaanuar 25, 2016 at 8:27 e.l.Nii tore, et meeldis! 🙂
Steff
aprill 13, 2016 at 6:42 e.l.Kas vaarikatega võiks ka sobida? ��
Merilin Siimpoeg
aprill 13, 2016 at 6:57 p.l.Hei! Jah, kindlasti sobivad vaarikad ka selle koogiga väga hästi! 🙂
Siiri Talumaa
oktoober 30, 2016 at 11:49 e.l.Maitsev ja tõeliselt rammus, jagub vabalt 20-le.