Koogid

Jõuluvürtsikas meekook

OH, jõulukuul on kookide küpsetamist eriti palju! Šokolaad, jahu, või, koor, mandariinid, kaneel… kõik, mida vaja, kirjutan tavaliselt üles Rimi äppis olevasse ostunimekirja. Sellega võin kindel olla, et ma ei unusta esimesel korral mitte midagi ja ei pea keset kõige tihedamat ja närvilisemat jõulutralli uuesti poodi minema. See aeg las jääda perele ja kodus kokkamisele.

PS! Rimi äppi kaudu saad kohe ka retseptid kodus kokkamiseks valmis valida. Sealtkaudu saad kõik vajaminevad komponendid eriti lihtsalt üles leida. Lisaks on retseptide juures olemas funktsioon, mille kaudu saad kõik retsepti koostiosad ühe klikiga endale e-poe ostukorvi lisada. 

Kusjuures kõigi detsembris Rimi äppi kasutanute vahel loositakse välja eriti lõõgastav auhind- spaapuhkus neljale Pärnu Terviseparadiisis!

Mina valmistan sel aastal jõulude ajal kihilise piduliku hõnguga jõuluvürtsika meekoogi. Oma olemuselt meenutab see maius ühtmoodi palju nii napoleoni kui ka klassikalist meetorti, aga valmib oluliselt lihtsamini. Meie peres täiega HITT! Kõik komponendid koogi valmistamiseks leiad loomulikult Rimi e-poest.

*Postitus valmis koostöös Rimiga.

Jõuluvürtsikas meetort

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 2,5 tundi

Koostisosad

  • Põhjad:
  • 300 g nisujahu
  • ½ tl soola
  • 200 g hapukoort
  • 200 g võid
  • Kihtide vahele:
  • 180 g jõhvikaid (sulata, kui külmutatud)
  • 2 sl suhkrut
  • 1 ½ tl piparkoogimaitseainet
  • Kreem:
  • 650 g hapukoort
  • 220 g mett
  • Kaunistamiseks:
  • granaatõunaseemneid
  • rosmariini
  • tuhksuhkrut

Juhised

1

Vala jahu suurde kaussi. Lisa hulka sool, toasoe või ja hapukoor. Sega kõik ühtlaseks tainaks ja aseta tainas umbes tunniks ajaks külmkappi.

2

Jaga nüüd tainas 9ks enam-vähem ühesuuruseks pallikeseks. Puista lauale veidi jahu ja rulli iga pallike ükshaaval ümmarguseks ringiks. Kasuta žabloonina umbes 22 cm läbimõõduga taldrikut või lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta igat põhja eraldi ahjuplaadil 200 kraadi juures u 10 minutit kuni on kuldne ja krõbe. Mina panen tavaliselt kaks lahtirullitud põhja (eraldi ahjuplaatidel) korraga ahju- üks üleval, teine all. Lase põhjadel jahtuda.

3

Kihtide vahele valmista toormoos jõhvikatest, suhkrust ja piparkoogimaitseainest. Seda on mugav teha blenderis.

4

Kreemi valmistamiseks sega kokku hapukoor ja mesi.

5

Koogi kokku panemiseks aseta serveerimisalusele kõigepealt 1 krõbedaks küpsetatud põhi. Määri sellele 3-4 sl kreemi. Jätka samamoodi. Kolmanda krõbeda kihi peale määri jõhvikamoosi. Jätka nüüd krõbedate kihtide ja hapukoore-meekreemiga. Viimane krõbe kiht tee näppude vahel puruks ja pudista koogile katteks.

6

Kaunista kook tuhksuhkru, rosmariini ja granaatõunaseemnetega!

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri