Ma nii naudin hommikuid, eriti juhul kui tean, et saan lubada endale mõnusalt pika aja hommikusöögiks. Vahelduseks smuutile, pudrule ja rikkalikele hommikuvõileibadele olen viimasel ajal ära armunud enda tehtud müslidesse. Täpselt nagu see siin.
Selle kardemoni ja kurkumiga rikastatud maitseküllase ja krõbeda müsli ideaalseteks kaaslasteks on Valio uued mahedamaitselised puuviljasuhkrutega jogurtid! Valikus on kaks erinevat maitset – mango-virsiku ja maasika-banaani. Müsli jogurtiga sobib nii mõnusaks hommikusöögiks või väikeseks vahepalaks. Serveeri kindlasti koos värskete maasikate ja mangolõikutega!
Retsept valmis koostöös Valio Eestiga.
Päikeseline müsli kurkumiga
Prindi retseptKoostisosad
- 200 g jämedaid kaerahelbeid
- 60 g mandleid
- 40 g India pähkleid
- 2 sl kookosõli
- 1 sl vedelat mett
- 30 g kookoslaaste
- 15 g külmkuivatud mangot
- 1 tl kurkumit
- 1 tl kardemoni
Juhised
Haki mandlid ja pähklid veidi väiksemateks tükkideks.
Sega omavahel kaerahelbed, hakitud mandlid ja pähklid.
Seejärel sulata kookosõli madalal kuumusel ja vala see müslisegu peale. Lisa ka mesi.
Sega kõik läbi ja vala müslisegu ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile.
Küpseta 180 kraadises ahjus 20-30 minutit kuni kaerahelbe-pähklisegu on saanud kuldse jume, võid aeg-ajalt ka segada.
Lase müslisegul jahtuda ning sega siis hulka kookoslaastud, külmkuivatatud mangotükid, kurkum ja kardemon.
Serveeri müslit jogurtiga ning lisa ka värkeid marju ja puuvilju!
PS! Kui sa teed seda müslit, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole