See eriline küpsisekook sai oma sügispuudutuse kuldküpsetest & mesimagusatest aprikoosidest.. Kook on pigem mahedamaitseline, millele annab aprikoosikaste kergelt magus-mõrudat mekki. Tee seda aprikoosikastet korraga rohkem ja pista purgiga külmkappi. Ülimaitsev koos mõne hea juustuga nautida!
Mulle tundub, et koogid lähevad üha rohkem sügise nägu! Läbivad toonid on kollane, oranž, kuldne, sügavpunane, oliiv, beež- mõnusad soojad kõik. Sügis mõjub alati natuke nagu uus algus ja uus hingamine.
Lihtne, aga nii eriline 🙂
Küpsise-kardemonikook aprikoosikastmega
Prindi retseptKoostisosad
- 3 pakki Kalevi apelsini-kardemoni küpsiseid
- 150 g võid
- 200 g kondenspiima suhkruga
- 5 spl apelsinimahla
- ½ apelsini riivitud koort
- 3 keskmist aprikoosi (ca 200 g)
- ¾ tl jahvatatud kardemoni
- Aprikoosi-apelsinikaste:
- 4-5 aprikoosi
- 2 spl mett
- 1 spl sidrunimahla
- 1/4 apelsini riivitud koort
Juhised
Sulata või.
Purusta küpsised köögikombainis.
Lisa küpsisepurule sulavõi, kondenspiim, apelsinimahl ja peenelt riivitud -koor.
Eemalda aprikoosidelt kivid ja tükelda väikesteks tükkideks.
Lisa küpsisesegule ka aprikoositükid ja kardemon.
Tõsta koogimass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (20-21 cm läbimõõduga).
Hoia kooki 3-4 tundi külmkapis.
Samal ajal kui kook on külmas, valmista kaste. Selleks eemalda aprikoosidelt kivid ja tükelda aprikoos väikesteks tükkideks. Vala aprikoositükid potti. Lisa mesi, sidrunimahl ja riivitud apelsinikoor.
Keeda umbes 10 minutit kuni aprikoos on pehme. Lase jahtuda ja püreesta kastmeks.
Eemalda kook vormist ja vala peale kaste.
Puista üle küpsisepuruga. Serveeri! :))
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole