Koogid

Küpsise-kardemonikook aprikoosikastmega

Mulle tundub, et koogid lähevad üha rohkem sügise nägu! Läbivad toonid on kollane, oranž, kuldne, sügavpunane, oliiv, beež- mõnusad soojad kõik. Sügis mõjub alati natuke nagu uus algus ja uus hingamine.

See eriline küpsisekook sai oma sügispuudutuse kuldküpsetest & mesimagusatest aprikoosidest.. Kook on pigem mahedamaitseline, millele annab aprikoosikaste kergelt magus-mõrudat mekki. Tee seda aprikoosikastet korraga rohkem ja pista purgiga külmkappi. Ülimaitsev koos mõne hea juustuga nautida!
Lihtne, aga nii eriline 🙂

Küpsise-kardemonikook aprikoosikastmega

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 45 min + 3 tundi külmas

Koostisosad

  • 3 pakki Kalevi apelsini-kardemoni küpsiseid
  • 150 g võid
  • 200 g kondenspiima suhkruga
  • 5 spl apelsinimahla
  • ½ apelsini riivitud koort
  • 3 keskmist aprikoosi (ca 200 g)
  • ¾ tl jahvatatud kardemoni
  • Aprikoosi-apelsinikaste:
  • 4-5 aprikoosi
  • 2 spl mett
  • 1 spl sidrunimahla
  • 1/4 apelsini riivitud koort

Juhised

1

Sulata või.

2

Purusta küpsised köögikombainis.

3

Lisa küpsisepurule sulavõi, kondenspiim, apelsinimahl ja peenelt riivitud -koor.

4

Eemalda aprikoosidelt kivid ja tükelda väikesteks tükkideks.

5

Lisa küpsisesegule ka aprikoositükid ja kardemon.

6

Tõsta koogimass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (20-21 cm läbimõõduga).

7

Hoia kooki 3-4 tundi külmkapis.

8

Samal ajal kui kook on külmas, valmista kaste. Selleks eemalda aprikoosidelt kivid ja tükelda aprikoos väikesteks tükkideks. Vala aprikoositükid potti. Lisa mesi, sidrunimahl ja riivitud apelsinikoor.

9

Keeda umbes 10 minutit kuni aprikoos on pehme. Lase jahtuda ja püreesta kastmeks.

10

Eemalda kook vormist ja vala peale kaste.

11

Puista üle küpsisepuruga. Serveeri! :))

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri