Usun, et paari päeva pärast algav septembrikuu toob endaga paljudesse peredesse kaasa tavalisest rohkem õunakooke ja kindlasti teisigi toite, mis tehtud just punapõsksete mahlaste õuntega! Mina alustan oma “õunakoogi hooaega” sel aastal ühe küpsetamata õuna-vanillipudingutordiga, millest leiab ka priskelt halvaad. Kusjuures see kergelt hapukas ja kaneeline õunasegu on vanillipudingule tordis ülimaitsvaks kaaslaseks! Soovitan retseptis kasutada Tere vanillipudingut, mis on mõnusalt kreemjas ja mahe.
Tort sobib imehästi näiteks esimese septembri puhul lauale sättimiseks! Katsetasin enda pere peal järgi ning jõudsin järeldusele, et õuna-vanillipudingutordi mahe ja lihtne olemus maitseb nii suurtele kui ka väikestele magusasõpradele.
Retsept valmis koostöös Terega.
Õuna-vanillipudingutort
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 200 g Digestive küpsiseid
- 100 g võid
- Õunasegu:
- 4 keskmist õuna (u 650 g)
- 1 spl võid
- 1 spl pruuni suhkrut
- 2 tl kaneeli
- 1 spl sidrunimahla
- Täidis:
- 500 g Tere vanillipudingut
- 200 ml Tere vahukoort
- 6 želatiinilehte (kasutasin Ruf želatiini)
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 2 tl suhkrut
- 150 g halvaad
Juhised
Esmalt valmista õunasegu. Selleks haki õun väikesteks tükkideks ja tõsta pannile. Lisa suhkur, või, sidrunimahl ja paar supilusikatäit vett. Prae õunasegu umbes 10 minutit kuni õun on pehme. Lisa hulka kaneel ja jäta õunasegu jahtuma.
Sulata või. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga.
Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja aseta vorm 20 minutiks külmkappi.
Haki halvaa peeneks puruks.
Määri 2/3 õunasegust küpsisepõhjale laiali.
Õunasegu peale puista 1/2 halvaapurust.
Täidise valmistamiseks vahusta koor kergelt vahtu. Sega hulka vaniljepuding ja suhkur.
Tõsta želatiinilehed kaussi ja vala peale külm vesi. Lase lehtedel u 5 min vees liguneda.
Kuumuta väikeses potis 3 spl vett keemiseni. Tõsta siis pott tulelt eemale. Pigista želatiinilehed käte vahel kuivemaks ja sega siis kuuma vee hulka.
Nirista želatiinisegu vanillipudingu-kooresegu sisse samal ajal segades.
Vala täidis põhjale ja lase 3 tundi külmkapis seista või kuni täidis on tardunud.
Eemalda tort vormist. Puista peale halvaapuru ja kata ülejäänud õunaseguga.
Notes
Kasuta pigem hapukamaid õunu, mis tasakaalustavad hästi halvaa magusust.
PS! Kui sa teed seda torti, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole