Nüüd on küll käes see aeg aastas, kus on suisa kohustuslik esimene (või juba mitmes!) rabarberikook ahju pista. Rohke rabarberi ja kohupiimaga purkook, mis ei ole üldse eriline. Täitsa tavaline on. Ja just sellepärast ongi hea! Kardemoni ja kaneeli tunned siin ka päris mõnusasti. Muud polegi vaja.
Kõige paremini maitseb kook järgmisel päeval, külmkapikülmana 🙂
Rabarberi ja kohupiimaga purukook
Prindi retseptKoostisosad
- Purutainas:
- 225 g nisujahu
- 50 g suhkrut
- 0,5 tl soola
- 1 tl kardemoni
- 1 tl kaneeli
- 150 g võid
- Täidis:
- 500 g rammusat kohupiimapastat (maitsestamata)
- 100 ml kondenspiima
- 100 g + 2 sl suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 3 muna
- 2 spl nisujahu
- 1 tl kaneeli
- 600 g rabarberit (5 keskmist rabarberivart)
Juhised
Esmalt koori rabarber ja tükelda umbes 1,5 cm juppideks. Tõsta rabarberitükid kaussi ja sega hulka 2 spl suhkrut. Jäta seisma.
Purutaina valmistamiseks sega omavahel jahu, sool, kaneel, kardemon ja suhkur.
Lisa toasoe või ja "näpi" sõrmedega ühtlaseks purutainaks kokku. Suru 2/3 tainast küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva (24 cm) koogivormi põhja. Tõsta vorm külmkappi.
Kohupiimatäidise jaoks tõsta kohupiim suurde kaussi. Lisa kondenspiim, suhkur, munad ja jahu. Vahusta kõik ühtlaseks massiks.
Jaota rabarberitükid koogipõhjale ühtlase kihina laiali (kausi põhja tekkinud rabarberivedelikku ära lisa). Vala peale kohupiimatäidis. Kõige peale pudista järele jäänud purutainas.
Küpseta kooki 180 kraadises ahjus umbes 1 tund (pöördõhu režiim) kuni kook on keskelt tahkunud.
Lase jahtuda ja eemalda siis vormist.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole