Keeksid, muffinid ja küpsetised

Pisikesed õunapirukad

Pisikesed õunapirukad, mille tainas valmib lihtsalt ja kiiresti. Pirukate sisse võid täidiseks pista ka pirne või marju, pähkleid ja rosinad! Neid mõnusalt pisikesi pirukaid on hea sügisesele rabamatkale kaasa haarata, sest mahuvad sööma asudes täpselt peopessa ära 🙂

Retsept ilmus ka ajakirjas Toit&Trend.

Pisikesed õunapirukad

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-7 Valmistusaeg: 2 tundi Küpsetusaeg: 20 min

Koostisosad

  • Tainas:
  • 150 g nisujahu
  • 150 g hapukoort
  • 150 g võid
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • Täidis:
  • 3 keskmist õuna
  • 4 spl suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 2 tl sidrunimahla
  • 1 muna+1 dl vett

Juhised

1

Sega omavahel jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber, külmad võitükid ja hapukoor. Sõtku kiirelt kõik ühtlaseks tainapalliks ja tõsta vähemalt tunniks ajaks külmkappi.

2

Tükelda õunad ja tõsta koos teiste täidise koostisosadega potti. Lase õunasegul 10-15 minutit tasasel tulel podiseda kuni õun on pehme. Lase jahtuda.

3

Rulli tainas jahusel laual lahti (umbes 0,4 cm paksuseks).

4

Võta väike kauss (ca 10-11 cm läbimõõduga) žablooniks ja lõika välja väikesed tainaringid. Kokku peaksid saama umbes 12 ringi. Tõsta ühe tainaringi keskele 2 spl õunasegu. Aseta peale teine tainaring ja suru kahvliga mõlemad tainaringid kokku. Lõika noaga piruka peale väike rist.

5

Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt õrnalt muna-veeseguga ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit.

PS! Kui sa teed neid pirukaid, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri