Koogid

Jõhvika kohupiimakook

Kohev jõhvika kohupiimakook maitseb nagu õhuline ja lendlev pilveke taevapiiril. Kuhja koogi peale peoga jõhvikaid ja naudi. Jõhvika kohupiimapasta ja hapukoore kooslus mõjub täidises mõnusalt siidiselt ja kergelt. Imehea!

Koogi võlu seisneb eraldi vahustatud munavalgetes, mis teeb selle eriliselt kohevaks ja lopsakaks!

ps! Kui sulle meeldivad pigem magusamad koogid, siis soovitan põhjale riivida 100 g martsipani, mis jõhvikatega hästi kokku sobib! 🙂

Retsept valmis koostöös Terega.

Kohev jõhvika-kohupiimakook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Küpsetusaeg: 45 min

Koostisosad

  • Põhi:
  • 125 g Tere võid
  • 195 g nisujahu
  • 2 spl suhkrut
  • ¼ tl soola
  • 2-3 spl vett
  • Täidis:
  • 2 x 300 g Tere jõhvika kohupiimapastat
  • 330 g Tere hapukoort
  • 5 muna
  • 80 g suhkrut
  • 3 spl kartulitärklist
  • 2 peotäit jõhvikaid
  • Kate:
  • 150 g hapukoort
  • 1 spl suhkrut
  • 1 peotäis jõhvikaid

Juhised

1

Sega omavahel jahu, suhkur ja sool. Näpi hulka külm või ja vesi. Sõtku kiirelt läbi kuni saad ühtlase taina. Hoia 30 min külmkapis. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (24 cm) põhja ja eelküpseta 200 kraadises ahjus 8 min.

2

Eralda munakollased munavalgetest. Sega omavahel kohupiimapasta, hapukoor, munakollased ja suhkur. Lisa ka tärklis ja mikserda kõik läbi. Eraldi kausis vahusta munavalged kohevaks vahuks. Lisa nüüd kohupiimasegu hulka ettevaatlikult alt-üles tõstes vahustatud munavalged.

3

Jaota eelküpsetatud põhjale laiali jõhvikad ja vala peale kohupiimatäidis. Küpseta kooki 175 kraadi juures 40-45 min. Lase enne serveerimist täielikult jahtuda. Sega hapukoor suhkruga ja vala koogile katteks. Viimasena säti peale jõhvikad ja naudi!

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri