Kõrvitsa-karamellikook on eriline oma vastupandamatult kreemja tekstuuri, imelise värvi ja hõrgu maitse poolest. See on kookide maailmas tõeline sügishitt ja ideaalne halloweeni tähistamiseks!
Taimne karamellipuding lisab koogile meeldivalt karamellist alatooni, mis kõrvitsaga ilusti kokku sulandub. Soovitan siin kindlasti muskaatkõrvitsat kasutada, sest nii saad koogile intensiivsema oranži värvi.
Retsept valmis koostöös Terega.
Kõrvitsa-karamellikook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 160 g Digestive küpsiseid
- 1 spl kakaod
- 75 g kookosõli
- Kate:
- 225 g kõrvitsapüreed (püreesta ahjus pehmeks küpsenud kõrvits)
- 1 tops (125 g) Tere karamellipudingut
- 180 ml Tere kaeravahukoort
- 170 g india pähkleid
- 80 g kookosõli
- 2 tl vanillisuhkrut
- 60 g suhkrut
- Pallikesed:
- 80 g Digestive küpsiseid
- 60 g maapähklivõid
- 100 g kõrvitsapüreed
Juhised
Alusta sellest, et pane eelmisel õhtul või 3-4 tundi enne koogitegu india pähklid vette likku.
Põhja valmistamiseks purusta küpsised. Sega küpsisepuru hulka kakao ja kookosõli. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja aseta vorm külma.
Püreesta kooritud ja pehmeks küpsenud (200 kraadises ahjus 15 minutit) kõrvitsatükid.
Nõruta india pähklid veest ja vala need köögikombaini või kannmikserisse. Lisa pähklitele sulanud kookosõli, kaerakoor, suhkrud. Töötle kõik ühtlaseks massiks.
Sega pähklikreemi hulka kõrvitsapüree ja karamellipuding. Vala koogikreem küpsisepõhjale ja aseta järgmise päevani külmkappi või 2 tunniks sügavkülma.
Pallikeste tegemiseks purusta küpsised. Sega küpsisepuru hulka maapähklivõi ja kõrvitsapüree. Veereta käte vahel väikesed pallikesed.
Eemalda kook vormist, kaunista pallikestega ja serveeri.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
2 kommentaari
A
oktoober 21, 2024 at 4:55 p.l.Tahaksin teha seda tavalise kõrvitsaga. Kas olete sellega ka proovinud? Kas tasuks proovida või siis võib täitsa teise maitsega jääda?
admin
oktoober 21, 2024 at 4:59 p.l.Hei!
Võid vabalt teha tavalise kõrvitsaga. Sel juhul jääb värv lihtsalt veidi heledam, aga maitse väga ei muutu 🙂
Tervitades
Merilin