Leib ja sai

Viinamarja focaccia

Itaalias tuntakse sellist küpsetist schiacciata con l’uva nime all, meile on see pigem lihtsalt magus viinamarja focaccia.

Oma hiljutisest reisist Toscanasse jäi mind Eestisse tagasi naastes lisaks paljudele teistele küpsetistele ja roogadele mind ka see magus küpsetis positiivselt kummitama. Olen harjunud focacciat pigem soolase küpsetisena tundma. Magusat versiooni sellest Toscana kohalikus kohvikus maitstes olin kindel, et tahan midagi sarnast kindlasti ka ise küpsetada. Seega siit tuleb minu versioon mahlasest viinamarja focacciast.

PS! Kindlasti kasuta selle küpsetise puhul mahedaid viinamarju, mis on magusamad ja kahjulike ainetega pritsimata.

Mine vaata ka Koogikontori Instagrami, kus on selle küpsetise samm-sammuline õpetus. Leiad selle viinamarja focaccia highlights nupukese alt!

Viinamarja focaccia

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 30 min + 1 tund kerkimiseks + 30 min küpsemiseks Küpsetusaeg: 25-30 min

Koostisosad

  • 450 g nisujahu
  • 2 tl kuivpärmi
  • 3 spl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 250-275 ml käesooja vett
  • 4+3 spl+vormi määrimiseks kvaliteetset oliiviõli
  • 800 g-1 kg magusaid mahe viinamarju (neid saad tellida nt Membo veebipoest)
  • paar rosmariinioksa

Juhised

1

Sega omavahel jahu, pärm, sool ja 1 spl suhkrut. Lisa soe vesi ja õli.

2

Sõtku 3-4 minutit kuni moodustub ühtlasem tainas.

3

Jäta rätiku alla tunniks ajaks toasooja kerkima.*

4

Otsi välja ümmargune vorm (28-30 cm) ja määri see korralikult oliiviõliga kokku.

5

Kui tainas on kerkinud, eralda tainast 1/4 kogust ja jäta see hetkel kõrvale. Ülejäänud kogus rulli kergelt jahusel laual ümmarguseks nii suureks ringiks, et tainas ulatuks veidi ka üle vormi ääre.

6

Tõsta lahtirullitud tainas vormi ja suru kergelt põhja. Joata peale nüüd korralikult puhtaks pestud u 700 g viinamarju. Suuremad viinamarjad võid poolitada. Puista viinamarjadele peale 1 spl suhkrut.

7

Nüüd tõsta üle vormi ääre jäänud tainas "piruka" keskele kokku. Rulli lahti ülejäänud tainas ja kata sellega pirukas. Määri pirukale 3 spl oliiviõli, jaota peale veel magusaid viinamarju ja rosmariinilehti ja puista peale 1 spl suhkrut.

8

Küpseta 180 kraadises ahjus ca 30 minutit kuni focaccia on mõnusalt kuldseks küpsenud.

9

Lase 10 min jahtuda ja lõika siis tükkideks. Imehea!

Notes

Saad kerkimisprotsessi kiirendada, kui keerad küpsetusahju 50 kraadi peale ja lased tainal seal 30 min kerkida.

viinamarja focaccia
viinamarja focaccia

PS! Kui sa teed seda küpsetist, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri