Küpsised

Šokolaadiküpsised granaatõunaseemnetega

Ma polnud mitte kunagi varem katsetanud granaatõunaseemneid mõne küpsetise sees. Praegu turulettidel pikutavad prisked ja ilusad granaatõunad kutsusid mind juba kaugelt miskit head valmistama. Need šokolaadiküpsised olid igal juhul õnnestunud algus!

Kergelt hapukad ja krõmpsuvad, muhedalt punase jumega granaatõunaseemned sobivad sügiseste küpsiste lisandiks eriliselt hästi.

Antud küpsised on pigem pehmed ja parajalt palju šokolaadised. Küpsetatud ilma muna ja võita ehk kui leiad veganšokolaadi, saame need veganküpsetisteks tituleerida.

Šokolaadiküpsised granaatõunaseemnetega

Prindi retsept
By Portsjonit: ca 24 tk Valmistusaeg: 35 min Küpsetusaeg: 12 min

Koostisosad

  • 3 spl linaseemnejahu* + 9 spl toasooja vett
  • 175 ml kookosõli
  • 130 g granaatõunaseemneid (ca 1/2 granaatõuna)
  • 100 g tumedat või piimašokolaadi
  • 100 g valget šokolaadi
  • 235 g nisujahu
  • 100 g rafineerimata suhkrut
  • 80 g jämedaid kaerahelbeid
  • 1 spl kartulitärklist
  • 1 tl meresoola
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Juhised

1

Sega väikses kausis linaseemnejahu veega ja jäta see segu mõneks minutiks seisma.

2

Sulata kookosõli.

3

Sega omavahel jahu, kaerahelbed, suhkur, tärklis, küpsetuspulber, sool.

4

Haki mõlemad šokolaadid väikesteks tükkideks ja lisa kuivainesegule.

5

Sega nüüd kuivainete hulka linaseemnesegu, kookosõli ja granaatõunaseemned.

6

Vormi käte vahel väikesed pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjplaadile. Jäta iga küpsise vahele vähemalt 2 cm ruumi.

7

Küpseta 180 kraadises ahjus u 12 min.

8

Lase 10 min jahtuda ja taheneda.

Notes

Linaseemnejahu saad kodus lihtsasti ise teha, kui jahvatad linaseemned kannmikseris jahuks.

šokolaadiküpsised granaatõunaseemnetega

PS! Kui sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri