Koogid

Red Velvet kook maasikatega

Red Velvet cake, mis on tuntud ka kui Waldorf cake, red carpet cake ja red mystery cake, on oma olemuselt pehme ja mahlane, kihiline šokolaadikook. Eriliseks teeb koogi punane värvus ja uhke kõrgus. Kaetud on kook rikkaliku võikreemi ja šokolaadikaunistustega. Arvatakse, et esimest korda sündis selline kook Ameerikas juba 1959.aastal .
Red Velvet kooki küpsetatakse kõige tihedamini valentinipäevaks, kuid Ameerikas on see küpsetis populaarne ka jõulude ajal.
Pille Riin Pettai Photography
Mina tegin oma versiooni Red Velvet koogist, kus võikreemi asemel kasutasin natuke kergemat mascarponekreemi ja kaunistasin pealt värskete maasikatega. Sel päeval ei olnud valentinipäev ja ka jõulud olid juba ammu möödas. Seega julgen seda kooki ükskõik milliseks pidupäevaks soovitada!
Tulemus sai imemaitsev ja ilus!
Jäädvustasime selle hetke koos Pille Riiniga veidike pidulikumalt 🙂
Pille Riin Pettai Photography
Pille Riin Pettai Photography

Koogist jätkub 8-10le maiustajale


Vaja läheb:

Kook:

320 g nisujahu
1 tl soodat
1 tl soola
2 spl kakaod (magustamata)
240 ml keefirit
220 ml päevalille-/rapsiõli
2 muna
250 g suhkrut
1 tl punast toiduvärvi (looduslikku)
1 tl äädikat
1 tl vaniljeekstrakti

Kreem:

450 g mascarpone toorjuustu
350 g vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
1 spl suhkrut
punast toiduvärvi

Kaunistamiseks:

250 g värskeid maasikaid
50 g valget šokolaadi
kookoshelbeid

 

Pille Riin Pettai Photography

Tee nii:

Otsi valmis lahtikäiv koogivorm (20-21 cm) ja vooderda see küpsetuspaberiga. Keera ahi 175 kraadi peale.

Sega omavahel jahu, kakao, sooda ja sool. Vahusta munad suhkruga. Lisa muna-suhkrusegusse keefir, õli, toiduvärv, äädikas ja vaniljeekstrakt. Ühenda omavahel vedelad ained ja jahusegu, sega ühtlaseks massiks.

Vala koogitainas koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 35-45 mnutit kuni kook on küpsenud ja keskele pistetud puutikuke jääb kuivaks.

Lase 15 minutit vormis jahtuda ja eemalda siis kook vormist. Lase nüüd täielikult jahtuda.

Pille Riin Pettai Photography

Lõika kook kolmeks kihiks.
Vahusta mascarpone, vahukoor ja suhkrud ühtlaseks kreemiks. Määri kreemi igale kihile ja lõpuks määri kreemi ka külgedele. Mina määrisin külgedele ka veidike punast värvi.

Poolita maasikad, kuid jäta maasikatele rohelised otsad külge. Nii saad lihtsama vaevaga need sulašokolaadi sisse pista. Sulata vesivannil valge šokolaad ja kasta maasikad šokolaadi sisse. Kaunista kook šokolaadimaasikate ja kookoshelvestega.

Pille Riin Pettai Photography

 

Pille Riin Pettai Photography

 

Pille Riin Pettai Photography

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

8 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    märts 27, 2017 at 2:45 p.l.

    Kas 24-26cm vormi puhul tuleb kogused kahekordistada?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      märts 27, 2017 at 5:29 p.l.

      Tere! Võid sel juhul kogused 1,25-ga korrutada 🙂

  • Reply
    Unknown
    august 21, 2017 at 5:03 p.l.

    Aitäh retsepti eest! Väga mõnus kook sai, tõeliselt siidine, ilmselgelt kavatsen seda biskviiti mujalgi kasutada. Mascarpone on minu maitsele pisut rammus, seega kasutasin Philadelphia maitsestamata toorjuustu.

  • Reply
    Anonymous
    oktoober 11, 2017 at 9:06 p.l.

    Mis marjad veel võiks selle koogi peale sobida?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      oktoober 13, 2017 at 11:26 e.l.

      Hei! Siia võiks sobida ka nt mustad/punased sõstrad ja vaarikad 🙂

    • Reply
      Anonymous
      veebruar 3, 2018 at 10:02 p.l.

      Tegin 1.25 kordse koguse ja 26 cm läbimõõduga vormi. Kook jäi pruun mitte punane, aga maitses küll nagu Red Velvet kook ja parem kui poes/kohvikus. Tegin retsepti järgi, aga Mascarpone asendasin ka Philadelphia toorjuustuga, et ei oleks liiga rammus. Jäin väga rahule, ilus, suur ja uhke tort oli ning seda võiks veelgi teha.

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      veebruar 6, 2018 at 5:55 p.l.

      Hei! Vahva, et tort sai maitsev ja jäid rahule! 🙂 Eks erinevad toiduvärvid reageerivad küpsetamisel erinevalt, osad jäävadki pruunikamad.

    Kommenteeri