Lihtne, kuid samas nii eriline kook on maheda banaanimaitse ja mõnusa halvaaga.
Valmib kiirelt ja maitseb hästi koos vaniljekastmega.
Vaja läheb:
3 muna
2 küpset banaani
3 sl fariinsuhkrut
2 tl vanillsuhrkrut
2 sl suhkrusiirupit (kasutasin “Liivati” kuuseokkasiirupit)
125 g kodujuustu
100 g kakaohalvaad
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
70 g võid
Sulata või ja lase jahtuda. Litsu banaanid kahvliga sodiks, sega hulka kodujuust, munad, suhkrusiirup ja suhkrud. Lisa ka jahtunud sulavõi. Sega jahu küpsetuspulbriga ja haki halvaa peenemaks. Lisa jahusegu ja 3/4 halvaakogusest teiste ainete hulka ja sega ühtlaseks. Vala tainas võiga määritud vormi (24cm) ja puista peale ülejäänud halvaa. Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.
2 kommentaari
liis
november 23, 2024 at 10:27 p.l.Kes vana kooki meelde ei tuleta, elab küll vist magusaisuta… 😀 Ühesõnaga katsetasin järele! Tegin poole retsepti kogustega ja hoopis keeksivormi, sest tahtsin väikest (ja kandilist:D) kogust.
No imemaitsev! Ongi mahlane ja mõnusalt magus nagu lubatud. Nagu banaanikeeks, aga ikka veidi omamoodi. 🙂 Aitäh retsepti eest!
admin
november 25, 2024 at 12:59 p.l.Kui lahe! Mõelda vaid, et 14 aastat tagasi sai see retsept juba postitatud. Rõõmustan, et kook maitses! 🙂