Mm.. see suus sulav ekstra šokolaadine toorkook on tõeliselt hõrk ja ahvatlev. Tükike sellest koogist on küll eriliselt rammus, aga see eest pole siia lisatud valget suhkrut ega jahu. Soovitan nautida külmkapikülmana ja tassikese pehme musta kohviga. Oeh, see on ilus.
Siidine šokolaadi-pähklikook kohviga
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 3 spl kaerahelbeid
- 2 spl toortatrajahu
- 2 spl mandlijahu
- 8-9 kuivatatud datlit
- 1 spl kookosõli
- 1/4 tl meresoola
- Täidis:
- 400 g india pähkleid
- 1 banaan
- 250 ml kookospiima
- 65 g kookosõli
- 120 g Fazer tumedat (70%) küpsetusšokolaadi
- 40 ml kanget kohvi (1 shot espressot)
- 2 tl Irish cream siirupit/likööri (võib ära jätta või asendada vaniljega)
- 1 tl jahvatatud kohvi puru
- 2 tl vahtrasiirupit
Juhised
Pane eelmisel päeval india pähklid vette likku.
Järgmisel päeval alusta põhja valmistamisest.
Selleks leota kuivatatud datleid soojas vees 15 minutit.
Haki datlid väikestest tükkideks või suru kahvliga katki.
Sega datlimöksi hulka kaerahelbed, tatrajahu, mandlijahu, sool ja kookosõli.
Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja kata ka koogivormi äär paberi või tordikilega.
Suru põhjaosa koogivormi põhja ja aseta vorm külma.
Täidise jaoks kurna pähklid veest ja vala 3/4 pähklitest blenderkannu.
Haki šokolaad ja sulata vesivannil.
Lisa blenderkannu pähklitele hulka banaan, 200 ml kookospiima, 55 g -õli, Irish cream ja must kohv.
Vala hulka ka sulašokolaad.
Töötle kõik koostisosad blenderkannus ühtlaseks kreemjaks massiks ja vala koogipõhjale.
Aseta kook 2 tunniks sügavkülma või vähemalt 4 tunniks tavalisse külmkappi tahkuma.
Kui kook on tahenenud, siis valmista kreem. Selleks töötle blenderis alles jäänud leotatud india pähklid, 50 ml kookospiima, 10 g -õli, kohvipuru kreemjaks.
Määri kreem koogile katteks ja kaunista hakitud šokolaadi ning miks mitte ka roosinupukestega.
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja seda hashtagiga #koogikontor jagada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 🙂
Kommentaare pole