Koogid/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Kreemjas maasika toorkook

Kuigi soojemaid suvepäevi peame veel kannatlikult ootama, on ju esimene suvekuu juba alanud ja esimesed kodumaised maasikadki turul saadaval 🙂 See tähendab aga palju kooke kõige magusamate ja ilusamate maasikatega 🙂 Soovitan näiteks ühte hõrku ja mõnusalt kreemjast maasikakooki, mis sobib maiustamiseks ka taimetoidu nautlejatele või muidu tervislikemate kookide austajatele.

Minult on palju küsitud, et kui palju ma ise kooki ja üldse magusat söön, sest ilmselgelt keerleb mu elu üsna suures osas kookide ja koogipiltide ümber :). Aus vastus on, et mitte just eriti palju. Siiski tahan alati kõik ära proovida, kui kuskil eriti põnevat ja uut maitsekooslust kohtan. Kui ma kooki söön, siis eelistan just selliseid- pähklite, marjade, puuviljade baasil valmistatud koogikesi nagu ka see maasika toorkook siin.

Retsepti leiad ka ajakirjast Toit&Trend
Kogus: 8
Põhi:
80 g mandlijahu
40 g metspähkleid
25 g kookosõli
3-4 kuivatatud viigimarja
Täidis:
300 g india pähkleid
1 keskmine banaan
200 g maasikaid
80 ml kookosõli
60 ml vahtrasiirupit (või mett)
1 laim
Kaunistamiseks:
200 g maasikaid
Tee nii:
Pane india pähklid eelmisel õhtul või vähemalt 4 tundi enne vette likku. Purusta köögikombainis metspähklid. Sega pähklite hulka mandlijahu, kookosõli ja purustatud pehmed viigimarjad. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18-20 cm) põhja ja aseta külmkappi.
Kurna pähklid veest. Vala pähklid kannmikserisse. Pähklite peale lõika banaanitükid ja maasikad. Vala peale siirup, kookosõli ja laimimahl. Mikserda kõik ühtlaseks kreemiks. Vala saadud kreem koogipõhjale ja aseta 3-4 tunniks sügavkülma või hoia üleöö tavalises külmkapis. Kook on valmis kui see on tardunud ja saad sellest ilusad tükid lõigata.
♡♡♡
PS!
Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga
#koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri