Veel üks rabarberikook! Pealt näha tavaline rabarberikook on
tänu kohupiimale hästi hõrk ja õhuline. Kook valmib lihtsalt, kuid peale
küpsetamist peaks varuma 30 minutit aega, et see jõuaks tahkuda ja oleks
paremini lõigatav.
tänu kohupiimale hästi hõrk ja õhuline. Kook valmib lihtsalt, kuid peale
küpsetamist peaks varuma 30 minutit aega, et see jõuaks tahkuda ja oleks
paremini lõigatav.
Vaja läheb:
400 g maitsestamata kohupiima
100 g rafineerimata suhkrut
4 muna
80 g võid
125 g mandlijahu
¼ tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
250 g rabarberit
1 tl kaneeli
1 spl rafineerimata suhkrut
Tee nii:
Vahusta omavahel kohupiim, munad ja suhkur. Sulata või ja
jäta jahtuma. Sega omavahel mandlijahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa
kohupiimasegu hulka sulavõi ja jahusegu. Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala küpsetuspaberiga
vooderdatud koogivormi (21-22 cm).
jäta jahtuma. Sega omavahel mandlijahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa
kohupiimasegu hulka sulavõi ja jahusegu. Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala küpsetuspaberiga
vooderdatud koogivormi (21-22 cm).
Tükelda rabarber umbes 3 cm tükkideks ja aseta koogi peale
ritta. Puista üle kaneeli ja suhkruga. Küpseta kooki 170 kraadises ahjus 40-50
minutit kuni see on hüübinud.
ritta. Puista üle kaneeli ja suhkruga. Küpseta kooki 170 kraadises ahjus 40-50
minutit kuni see on hüübinud.
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära
märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
Kommentaare pole