Esimene september on kohe-kohe ukse ees! Minu soovitus tarkusepäeva magusalauale on seekord üks lihtne ja marjane kohupiimakook, mille teeb erilisemaks selle külluslik kate valge šokolaadi ja halvaaga. Proovi ka! 🙂
Kook meisterdasin mõnusa vanillikohupiimaga.
Retsept valmis koostöös Terega.
Kohupiima-mustikakook halvaaga
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 220 g Digestive küpsiseid
- 100 g Tere võid
- Täidis:
- 800 g Tere vanillikohupiima
- 100 ml Tere vahukoort
- 4 muna
- 2 sl suhkrut
- 1,5 sl maisitärklist
- 100 g halvaad
- 200 g mustikaid (metsmustikad on paremad)
- 1/2 sidruni mahla
- Kate:
- 250 g Tere hapukoort
- 130 g valget šokolaadi
- 100 g halvaad
- 150 g mustikaid
Juhised
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisemass vormi põhja. Tõsta vorm külmkappi.
Täidise jaoks sega omavahel kohupiim ja koor. Lisa ükshaaval vahustades munad, suhkur, sidrunimahl ja maisitärklis.
Vala 1/2 täidisest põhjale, lisa 1/2 marjadest ja pudista peale 100 g halvaapuru. Kata ülejäänud täidisega ja lisa peale ülejäänud marjad.
Küpseta kooki 170 kraadises ahjus 45-50 min.
Lase jahtuda, ja hoia ideaalis üleöö külmkapis.
Katte jaoks sulata vesivannil šokolaad, lase mõned min jahtuda ja lisa hapukoor. Sega ühtlaseks kreemiks.
Määri kreem koogile, kaunista halvaa ja mustikatega.
PS! Kui sa proovid seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡
Kommentaare pole