Koogid

Kohupiima-mustikakook

Esimene september on kohe-kohe ukse ees! Minu soovitus tarkusepäeva magusalauale on seekord üks lihtne ja marjane kohupiimakook, mille teeb erilisemaks selle külluslik kate valge šokolaadi ja halvaaga. Proovi ka! 🙂

Kook meisterdasin mõnusa vanillikohupiimaga.

Retsept valmis koostöös Terega.

Kohupiima-mustikakook halvaaga

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • Põhi:
  • 220 g Digestive küpsiseid
  • 100 g Tere võid
  • Täidis:
  • 800 g Tere vanillikohupiima
  • 100 ml Tere vahukoort
  • 4 muna
  • 2 sl suhkrut
  • 1,5 sl maisitärklist
  • 100 g halvaad
  • 200 g mustikaid (metsmustikad on paremad)
  • 1/2 sidruni mahla
  • Kate:
  • 250 g Tere hapukoort
  • 130 g valget šokolaadi
  • 100 g halvaad
  • 150 g mustikaid

Juhised

1

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisemass vormi põhja. Tõsta vorm külmkappi.

2

Täidise jaoks sega omavahel kohupiim ja koor. Lisa ükshaaval vahustades munad, suhkur, sidrunimahl ja maisitärklis.

3

Vala 1/2 täidisest põhjale, lisa 1/2 marjadest ja pudista peale 100 g halvaapuru. Kata ülejäänud täidisega ja lisa peale ülejäänud marjad.

4

Küpseta kooki 170 kraadises ahjus 45-50 min.

5

Lase jahtuda, ja hoia ideaalis üleöö külmkapis.

6

Katte jaoks sulata vesivannil šokolaad, lase mõned min jahtuda ja lisa hapukoor. Sega ühtlaseks kreemiks.

7

Määri kreem koogile, kaunista halvaa ja mustikatega.

PS! Kui sa proovid seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri