Keeksid, muffinid ja küpsetised

Lihtsad šokolaadimuffinid

Kellele ei meeldiks ühed mõnusad tumedad- tummised šokolaadimuffinid?!

Mis siis, et rannahooaeg ukse ees, magusaga võib end ikka vahel premeerida.. Suvisema meeleolu loomiseks küpseta need muffinid lihtsalt värvilistes ning lõbusates vormides ja näevadki hoopis lustakamad välja!

Vaja läheb:

210 g nisujahu
2 spl kakaod
1/4 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
100 g šokolaadi
250 ml kakaokondenspiima
75 ml õli
75 ml piima
2 muna

Sega omavahel jahu, kakao, sool ja küpsetuspulber. Haki šokolaad väiksemateks tükkideks. Teises kausis sega omavahel munad, kakaokondenspiim, piim ja õli. Ühenda omavahel mõlemad segud, lisa ka šokolaad ja sega kõik ühtlaseks massiks. Tõsta tainas muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit. Mina küpsetasin muffinid suuremates pabervormides ja sain 6 tk. Kui sa kasutad tavasuuruses muffinivormi, saad sellest kogusest 12 tk.

PS! Kui Sa teed neid muffineid, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. 
Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 

Sulle võivad veel meeldida

8 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    mai 28, 2015 at 7:06 e.l.

    Kust võiks selliseid toredaid värvilisi muffinivorme leida? 🙂

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      mai 28, 2015 at 12:17 p.l.

      Hei! Mina leidsin sellised Tallinnas, Suhkrukunsti poest 🙂

  • Reply
    Anonymous
    mai 28, 2015 at 10:53 e.l.

    Kui palju see 210 g nisujahu võiks dl olla?

  • Reply
    Anonymous
    juuni 3, 2015 at 1:57 p.l.

    Mis kraadi juures ja mitu minutit tuleks küpsetada?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      juuni 4, 2015 at 8:25 e.l.

      Tänud, et selle puudujäägi tähele panid 🙂 Muffinid küpsetasin 180 kraadi juures ca 15 minutit!

  • Reply
    Anonymous
    jaanuar 6, 2018 at 4:44 p.l.

    Muffinid tulid piltilusad ja õnneks üldse mitte kuivad. Küll aga tundsime nii mina kui abikaasa, et magusust oleks võinud suts rohkem olla. Ehk tasuks järgmine kord, kui tainas on vormidesse jagatud, lisaks tumedale šokolaadile ka veidi suurem tükk piimašokolaadi iga muffini sisse torgata, et iga muffini keskel oleks ikka korralik "lomp" šokolaadi… 🙂

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      jaanuar 6, 2018 at 7:33 p.l.

      Nii vahva, et õnnestusid! Eks see magususe teema ole jah maitse asi, alati võib juurde lisada 🙂

    Kommenteeri