Leevendades magusa hullust…
See justkui karamelliste punaste sibulatega täidetud juustuse kattega pirukas, millel on krõbe täisterapõhi, on sõltuvust tekitav ja viib sul lihtsalt keele alla. Sobib ühtaegu hästi kuuma supi ja ka külma veini kõrvale.
Vaja läheb:
Põhi:
3,75 dl täisteranisujahu
0,5 tl soola
2 tl köömneid
150 g võid
3 spl külma vett
Täidis:
6-7 (600 g) keskmist punast sibulat
1 spl võid
3 muna
250 g JAANI majoneesi “Kodune“
0,5 dl piima
150 g riivitud juustu
soola
pipart
Põhja valmistamiseks haki jahu, sool ja või purutaoliseks
massiks. Lisa külm vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Hoia tainapalli 30
minutit külmkapis.
massiks. Lisa külm vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Hoia tainapalli 30
minutit külmkapis.
Samal ajal kui tainas ootab külmkapis, valmista täidis.
Selleks koori ja viiluta sibulad. Kuumuta pannil või ja prae sibulaviilud või
sees klaasjaks (umbes 10-15 minutit).
Selleks koori ja viiluta sibulad. Kuumuta pannil või ja prae sibulaviilud või
sees klaasjaks (umbes 10-15 minutit).
Suru tainas võiga
määritud pirukavormi (28 cm) põhja ja äärtele. Tee kahvliga põhja peale mõned
augud ja toesta ääred fooliumiga. Eelküpseta põhja 200 kraadises ahjus 10
minutit.
määritud pirukavormi (28 cm) põhja ja äärtele. Tee kahvliga põhja peale mõned
augud ja toesta ääred fooliumiga. Eelküpseta põhja 200 kraadises ahjus 10
minutit.
Sega omavahel majonees, munad ja piim. Lisa maitse järgi
sool ja pipar. Kata küpsenud põhi sibulatega ja vala peale majoneesisegu. Kõige
peale puista riivitud juust. Küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit.
sool ja pipar. Kata küpsenud põhi sibulatega ja vala peale majoneesisegu. Kõige
peale puista riivitud juust. Küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit.
Kommentaare pole