Koogid

Baski juustukook rabarberiga

Jaanipäevaks soovitan sulle just seda kooki! Uhhh, kui mõnusalt siidine see Baski juustukook on.

Baskimaalt pärit juustukoogi eripära on see, et see küpseb ilma põhjata, lühikese aja jooksul ja kõrge temperatuuri juures. Ahjust välja võttes on kook pealtpoolt justkui põletatud, seestpoolt on see aga äärmiselt hõrk ja kreemjas.

Hetkel on kõige maitsvam seda kooki serveerida otseloomulikult rabarberiga. Suve keskel lisa koogile hoopis vaarikaid või sõstraid.

Retsept valmis koostöös Farmiga. Videoõpetus koogi valmistamiseks piilu Koogikontori Instagramist siit.

Baski juustukook rabarberiga

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10

Koostisosad

  • 600 g Farmi köögitoorjuustu
  • 200 ml Farmi vahukoort
  • 200 g suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 4 muna
  • 2 sl (kerge kuhjaga) maisitärklist
  • 0,5 tl soola
  • Rabarberikate:
  • 300 g rabarberit
  • 2 sl suhkrut
  • 2-3 sl vett

Juhised

1

Koogi jaoks sega toasoe toorjuust ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lõpuks lisa vahukoor, vanilliekstrakt, sool ja tärklis.

2

Vahusta veelkord läbi. Vooderda 20 cm läbimõõduga koogivorm nii, et küpsetuspaber jääb vormi äärtest paar cm kõrgemaks. Vala juustukoogimass vormi. Küpseta kooki 240 kraadises ahjus 30-35 min (pöördõhurežiimil) kuni see on pealt tumepruun, aga seest veel kergelt vetruv ja võdisev. Lõpupoole võid koogi pealt fooliumiga katta, kui tundub, et kook läheb pealt liiga tumedaks. Kuid arvesta, et selle koogi puhul on see normaalne.

3

Lase jahtuda ja hoia üleöö külmkapis.

4

Tund enne serveerimist tõsta kook toatemperatuurile, just nii on ta kõige maitsvam.

5

Rabarberikatte valmistamiseks puhasta rabarberivarred ja vajadusel koori.

6

Haki väikesteks tükkideks. Vala rabarberitükid pannile, lisa suhkur ja vesi.

7

Kuumuta ja lase rabarberitükkidel umbes 5-6 min tasasel tulel podiseda kuni rabarber on pehmem. Lase jahtuda.

8

Kata kook rabarberiseguga ja naudi!

PS! Kui sa valmistad seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri