See kook on mõeldud täiskasvanutest maiustajatele! Vana-Tallinna liköörist kergelt napsust ja apelsinist natuke mõrudat kooki pehmendab malbe ja kreemjas toorjuustukreem. Koogi põhjaks kasutasin Domino Mokkapala küpsiseid, mis on alternatiiviks klassikalistele Fazer Domino küpsistele, kergelt brownie- ja kohvimaitselised. Sobivad kohvikoogi jaoks ideaalselt!
Võid kindel olla, et selle koogiga suudad oma külalisi üllatada! 🙂
Retsept valmis koostöös Fazer Eestiga.
Kreemjas apelsini-kohvikook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 350 g Domino Mokkapala küpsiseid
- 50 g võid
- Täidis:
- 250 g toorjuustu
- 250 ml vahukoort
- 50 g suhkrut
- 2 tl lahustuva kohvi pulbrit
- 2 pitsi Vana-Tallinna likööri (soovitatavalt espressoga varianti)
- 1 sl peenelt riivitud apelsinikoort
- 125 ml kanget kohvi
- 5 želatiinilehte
- Kaunistamiseks:
- apelsiniviile
- kohviube
Juhised
Sulata või. Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks ja jäta 2 sl küpsisepuru kõrvale (sellega saad pärast kooki kaunistada). Sega sulavõi suurema osa küpsiste hulka ja suru küpsisemass lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtesse. Kasuta piklikku vormi või selle puudumisel ümmargust ca 22 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Tõsta toorjuust, vahukoor ja suhkur ühte suurde kaussi. Mikserda kuni saad pooleldi kreemja vahu. Lisa apelsinikoor ja liköör ning sega kergelt läbi. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema. Pigista siis želatiinilehed veest kuivemaks ja sega kuuma kohvi sisse kuni need on ühltaselt sulanud. Lase želatiini-kohvisegul mõni minut jahtuda ja vala siis peene joana toorjuustusegu sisse samal ajal vahustades. Vala täidisesegu koogipõhjale ja lase 3-4 tundi külmkapis tarduda.
Kaunista kook apelsiniviilude, kohviubade ja küpsisepuruga.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole