Jahedamate ja pimedamate ilmadega kipuvad ka viirushaigused tihedamini kallale. Nende vältimiseks saame aga enda immuunsust ise tugevdada ja iga päev mõne väekama toiduga turgutada. Jagangi nüüd sinuga kolme väga mõnusat dipi retsepti, mida on hea krõbedate näkileibadega serveerida.
Niiet kui järgmisel korral snäkilaua jaoks inspiratsiooni vajad, proovi neid maitsvaid ja seest soojendavaid määrdeid. Pealegi näevad need laual ägedalt värvilised välja.
Kusjuures kas teadsid, et küüslauk, mida leidub siin igas kolmes retseptis, mõjub meile kui looduslik antibiootikum. Mitmed uuringud on kindlaks teinud, et küüslauk suudab võidelda nakkust põhjustavate ainete vastu ja on viirusevastane.
Tulises tomatisalsas leidub aga mõnusas koguses punast tšillit. Selles tulises viljas leidub rohkelt tugevaid antioksüdante, mis omavad põletikuvastast toimet.
Ja sidrun! Sidrunit võiksime samuti oma toidulaual rohkem kasutada. See kõikvõimas c-vitamiini pomm aitab samuti viiruseid sõbralikult eemale peletada.
Niiet sööme siis praegu neid väekaid vilju rohkem kui muidu, sest me ise saame toiduga nii palju mõjutada, et terved püsiksime.
Postitus valmis koostöös Fazer Eestiga.
Vürtsikad dipid snäkilauale
Prindi retseptKoostisosad
- Tuline tomatisalsa:
- 2 keskmist mahlast tomatit
- ½-1 tšillikauna (eemalda seemned)
- 1 pisem punane sibul
- 1 suur peotäis värsket koriandrit
- 1 küüslauguküüs
- ½ laimi mahl
- soola
- Vürtsikas pesto:
- 3 suurt peotäit värsket basiilikut
- 150 ml oliiviõli
- 75 g parmesanitüüpi kõva juustu
- 1 pisem roheline jalopeno pipar
- 2-3 sl laimimahla
- mandleid või India pähkleid
- 2 küüslauguküünt
- 1 tl soola
- Särtsakas quacamole:
- 2 küpset avokaadot
- 2 küüslauguküünt
- 1 sidrun
- tšillihelbeid
- soola
- musta pipart
- Serveerimiseks:
- Fazer päevalilleseemnetega näkileibasid
Juhised
Tulise tomatisalsa valmistamiseks haki kõik koostiosad pisikesteks tükkideks ja sega kokku.
Vürtsika pesto valmistamiseks tõsta kannmikserisse basiilikulehed, oliiviõli, tükeldatud juust ja seemnetest puhastatud jalopeno. Kui soovid eriti teravat elamust, lisa ka jalopeno seemned. Pigista hulka ka laimimahl. Rösti mandleid või pähkleid kuumal kuival pannil 6-7 min ja lase siis jahtuda. Rösti soovi korral ka küüslauku mõned minutid pannil, nii saad mahedama küüslaugumaitse. Lisa nüüd kannmikserisse ka röstitud mandlid, küüslauk ja sool. Töötle kõik ühtlaseks seguks.
Särtsaka quacamole valmistamiseks suru kahvliga küpse avokaado viljaliha kausis katki. Lisa sidrunimahl, veidi peenelt riivitud sidrunikoort ja peeneks hakitud küüslauk. Maitsesta segu soola, pipra ja tšillihelvestega.
Serveeri dippe krõbedate näkileibadega!
PS! Kui sa teed neid dippe, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡
Kommentaare pole