See siin on suviselt värvilise ja värske olemusega salat, kus kohtad nii krõmpsuvaid kui pehmeid tekstuure. Suureks staariks siin salatis on aga praetud kitsejuust, mis salatile tummisust lisab. Hoiatan, et kuumal suvepäeval koos pokaali külma valge veiniga on see lihtsalt ohtlikult maitsev roog! Siiski soovitan proovida 🙂
Praetud kitsejuustuga suvesalat
Prindi retseptKoostisosad
- 2 suurt peotäit mini mangoldi lehti, spinatit või salatisegu
- 1 nektariin
- 1 keskmine peet
- 75 g Andri Peedo kitsepiima praejuustu
- 2 tomatit
- 1 väike kurk
- 2 sl seedermänniseemneid
- värsket basiilikut
- soola, pipart
- Kastmeks:
- 2 sl oliiviõli
- 2 sl palsamiäädikat
Juhised
Lõika nektariin õhukesteks sektoriteks. Viiluta peet õhukesteks viiludeks. Viiluta ka tomatid ja kurk.
Vala pannile oliivõli ja prae peediviile kuumal pannil mõned minutid. Puista peale ka veidi soola. Puhasta pann ja prae nüüd ka nektariinisektorid kergelt läbi.
Tükelda kitsepiimast praejuust ja prae neid samuti kergelt õlisel, kuumal pannil mõlemalt poolt kuni juust on saanud kuldse jume.
Kuumuta pann ja rösti kuival pannil seedermänniseemneid müned minutid ja jäta siis kõrvale.
Jaota salatilehed suuremale taldrikule laiali. Säti peale kõik ülejäänud koostisosad.
Nirista salat üle oliiviõli ja palsamiäädikaga.
Soovi korral pigista veel salatile veidi sidrunimahla.
Lõpuks puista peale röstitud seedermänniseemned ja värsket basiilikut. Serveeri kohe!
PS! Kui sa teed seda salatit, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole