Parajalt kreemjas ja rammus on see jõuluvürtsiga tiramisu, täpselt nagu üks õige magustoit peaks olema. Kakao lisab mõnusalt mõrkjamat mekki, et üldmulje liialt magus ei tuleks. Soovi korral võid tiramisust kaneeli ja kardemoni ära jätta, kuid jõulude ajal on need siin õigel kohal!
Minule meeldib tiramisud ümmargusse koogivormi teha, kuid võid kasutada ka väikeseid magustoidu vorme.
Küpsiste niisutamiseks soovitan kasutada Pauligi aromaatset jõulukohvi, millesse on lisatud ka veidi kardemoni ja kaneeli!
Retsept valmis koostöös Paulig Eestiga.
Tiramisu jõuluvürtsiga
Prindi retseptKoostisosad
- 26 tk Lady’s Fingers küpsist
- 4 spl Paulig Christmas kohvipulbrit
- Kreem:
- 700 g Mascarpone kreemjuustu
- 5 munakollast
- 130 g suhkrut
- ½ vaniljekauna või 1 tl vaniljeekstrakti
- 4 spl Amarettot või Vana-Tallinna likööri
- 2 spl magustamata kakaod
- 1 tl kaneeli
- 0,5 tl kardemoni
Juhised
Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Vooderda paberiga ka ääred, siis saad tiramisu pärast lihtsamalt vormist välja.
Kreemi valmistamiseks vahusta esmalt munakollased helekollaseks vahuks.
Vala väiksesse potti 70 ml vett ja lisa sinna ka suhkur. Lase suhkru-veesegul keema tõusta ja keeda tasasel tulel mõned minutit kuni suhkur on sulanud. Vala kuum suhkrusiirup peene joana munakollasevahu hulka samal ajal vahustades. Vahusta veel 4-5 minutit kuni on paksem, kohevam ja ühtlasem munavaht. Lase segul mõni minut jahtuda ja sega siis hulka toasoe mascarpone. Maitsesta kreem vürtside ja vaniljekaunaseemnete või vaniljeekstraktiga.
Valmista Paulig Christmas kohvist tassitäis kanget kohvi. Lase leigeks jahtuda.
Niisuta küpsiseid esmalt kergelt kohvi sees ja kata siis koogivormi põhi tervenisti küpsistega. Osad küpsised tee vajadusel pooleks. Nüüd kata küpsisekiht 1/4 kreemiga. Kata nüüd kreem uuesti kohvis niisutatud küpsistega. Lisa küpsiste peale nüüd ka 2 spl likööri ja sõelu peale 1 spl kakaod. Kata taas kreemiga. Järgmise kihina tulevad uuesti kohvis niisutatud küpsised ja liköör. Nüüd ühe korra veel kreem ja küpsised. Kokku tuleb 4 kihti küpsiseid. Lõpuks kata kreemiga.
Lase tiramisul vähemalt 3-4 tundi külmkapis maitsestuda, veel parem üleöö.
Eemalda tiramisu vormist ja enne serveerimist sõelu peale veel natuke kakaod.
PS! Kui sa teed seda tiramisud, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole