Kinoad olen varasemalt enda menüüs üsna harva kasutanud ja kui üldse, siis pigem soolastes toitudes- salatis või kuskil mõnusas pajaroas. Seekord valmistasin aga nendest maitsvatest väikestest seemnetest ühe sooja hommikupudru. Serveerisin putru maasikapüree, vaniljejogurti ja krõbedate madlilaastudega.. ja noo ma mõmisesin vaimustusest. See tuli nii hea! Päriselt ka.♡
Mõned faktid, et mu kinoa-mandlipuder sulle veelgi isuäratavam tunduks 🙂 :
- Kokku teatakse olevat 120 sorti kinoaseemneid, värvid varieeruvad valgest mustani.
- Kinoa on gluteenivaba, äärmiselt valgurikas ja sisaldab mitmeid olulisi aminohappeid.
- Kinoal on meeldiv, pähklisarnanae lõhn ja seda kasutuatatakse palju Mehhiko ja India toitudes.
- Kinoad võib pidada tervislikumaks asenduseks riisile ja kartulile.
- Kinoa on kergesti seeditav ja tekitab pikaks ajaks täiskõhutunde.
Kinoa-mandlipuder
Prindi retseptKoostisosad
- 100 g kinoad
- 120 ml vett
- 100 ml mandlipiima
- 2 sl röstitud mandlilaaste
- 1/4 tl soola
- Serveerimiseks:
- maasikapüreed
- vaniljejogurtit
- 1 sl röstitud mandlilaaste
- 1 tl tšiiaseemneid
Juhised
Lase väikeses potis vee-piimasegul keema minna ja lisa siis kinoa. Keeda tasasel tulel kuni kinoa on paisunud. Selleks kulub umbes 12 min.
Lisa nüüd ka sool ja röstitud mandlilaastud. Vajadusel lisa veel veidi mandlipiima, kui soovid kreemjamat putru. Sega ja kuumuta veel korra kõik läbi.
Tõsta puder kaussi ja serveeri maasikapüree, jogurti, tšiiaseemnete ja krõbedate mandlilaastudega.
PS! Kui sa teed seda putru, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole