Jõululik porgandikook
Prindi retseptKoostisosad
- Porgandibiskviit:
- 400 g peenelt riivitud porgandit
- 300 g nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl kaneeli
- 0,5 tl kardemoni
- 50 g Kreeka pähkleid
- 4 muna
- 175 g (rafineerimata) suhkrut
- 150 ml oliiviõli
- Kreem:
- 500 g mascarpone kreemjuustu
- 200 g vahukoort
- 50 g (rafineerimata) suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- Kaunistamiseks:
- piparkoogimaitseainet
- 1 granaatõun
- värskeid rosmariinioksi
Juhised
Sega oma vahel jahu, hakitud pähklid, küpsetuspulber, sool, kaneel ja kardemon.
Vahusta munad suhkruga ja lisa õli ning riivitud porgand.
Lisa kuivainesegu porgandisegule ja sega kõik ühtlaseks massiks.
Vala koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 180 kraadises ahjus 45-50 minutit kuni on kuldpruun ja keskele pistetud puutikk jääb kuivaks.
Jahuta kook ja lõika siis kolmeks.
Kreemi jaoks vahusta omavahel mascarpone, koor ja suhkrud paksuks kreemiks.
Määri kreemi kolme koogikihi vahele ja määri ka pealt kreemiga.
Kaunista kook granaatõunaseemnete ja rosmariiniokstega.
Kõige lõpuks puista peale veidi piparkoogimaitseainet.
Foto: Egerta Mändmets |
Foto: Egerta Mändmets |
Foto: Egerta Mändmets |
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled 🙂
2 kommentaari
Anonymous
detsember 13, 2016 at 7:10 e.l.Tere,kui suurt vormi on koogi tegemisel kasutatud?
Merilin Siimpoeg
detsember 13, 2016 at 3:30 p.l.Tere! Selle koogi jaoks sobib 21-22 cm läbimõõduga vorm 🙂