Koogid

Aprikooside ja kirssidega kohupiimakook

Lihtsad maitsed suviste viljadega.. pehme mandlijahune kiht
ja kodune kohupiimamaik koos mahlaste aprikooside ning magusate kirssidega
moodustab kokku ideaalse ampsu kohvi ja tee kõrvale. Kollased aprikoosid muudavad
koogi rõõmsaks ja päikseliseks!
 
1.kiht
125 g võid
2 muna
50 g heledat muscovado suhkrut
150 g mandlijahu
50 g spelta nisujahu (Veski Mati)
1 tl küpsetuspulbrit
¼ tl soola
 
2.kiht:
600 g kohupiima
3 muna
75 g heledat muscovado suhkrut
2 tl spelta nisujahu
4-5 aprikoosi
100 g kirsse
 
Serveerimiseks:
kirsse
aprikoose
 
Tee nii:
Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga ja vala
hulka sulavõi. Sega omavahel mõlemad jahud, sool ja küpsetuspulber. Lisa
jahusegu muna-võivahule ja sega kõik ühtlaseks massiks. Vala koogitainas
küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21-22 cm) põhja.
Vahusta kohupiima hulka munad ja suhkur, lisa jahu. Vala
kohupiimasegu koogitaina peale. Eemalda aprikoosidelt ja kirssidelt kivid.
Jaota koogi peale aprikoositükid ja kirsid. Küpseta kooki 160 kraadises ahjus
45-50 minutit. Lase 30 minutit jahtuda ja eemalda siis vormist. Serveeri kirsside ja aprikooside seltsis!
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri