Koogid

Juustukook marjade ja sinihallitusjuustuga

Sinihallitusjuust sobib hapukate marjade ja toorjuustuga uskumatult hästi kokku. See ebatavaline kooslus magusast ja soolasest on kindlasti proovimist väärt!
 
Retsepti leiad ka juulikuisest Toit&Trend ajakirjast. 
 

Juustukook marjade ja sinihallitusjuustuga

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10

Koostisosad

  • Põhi:
  • 130 g Digestive küpsiseid
  • 65 g võid
  • 1.kiht:
  • 200 g toorjuustu
  • 75 ml vahukoort
  • 50 g sinihallitusjuustu
  • 50 g mustikaid
  • 40 g suhkrut
  • 1 tl želatiini+ 1 spl külma vett
  • 2.kiht:
  • 200 g toorjuustu
  • 75 ml vahukoort
  • 150 g vaarikaid
  • 30 g suhkrut
  • 1 tl želatiini+ 1spl külma vett
  • Kaunistamiseks:
  • vaarikaid
  • mustikaid

Juhised

1

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud segu

2

küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18-20 cm)põhja ja aseta

3

vorm külma.

4

1.kihi jaoks suru sinihallitusjuust kahvliga pehmeks

5

massiks. Purusta ka mustikad. Vahusta omavahel toorjuust, vahukoor,

6

sinihallitusjuust ja suhkur. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata siis

7

kuumaveevannis. Nirista želatiinisegu kreemi sisse, samal ajal segades. Sega

8

sisse ka mustikad. Määri 1.kiht küpsisepõhjale ja aseta vorm ca 30 minutiks

9

tagasi külma.

10

2.kihiks vahusta omavahel toorjuust, vahukoor ja suhkur.

11

Lisa vaarikapüree. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata siis kuumaveevannis.

12

Nirista želatiinisegu kreemi sisse, samal ajal segades. Määri teine kiht

13

koogile ja hoia nüüd veel 3-4 tundi külmas.

 
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Fotostuudio Tallinnas
    juuli 28, 2017 at 6:15 e.l.

    Wow, näeb ikka super välja 🙂

  • Reply
    liis
    jaanuar 11, 2021 at 9:56 e.l.

    Jõudsin nüüd selle koogi valmistamiseni! Vaja oli gluteenivaba ja laktoosivaba ja õnneks kõiki asju on tänapäeval ju võimalik leida, nii et saan kinnitada, et gv-digestive küpsistega ja lv-toorjuustu ja lv-vahukoorega (Valiol on laktoosivaba sinihallitusjuustu ka!) tuleb ideaalselt välja. 🙂
    Mu ainus küsimus on see, et mis mustikaid Sa küll selles alumises kihis kasutasid, kui mina mustikad (küll, jah, kuna südatalv on- siis sügavkülmutatud) püreeks tegin ja sinihallitusjuustuga jms segasin, siis see esimene kiht läks ikka tumelillaks. Pealmine, vaarikakiht tuli muidugi kena roosa. Ehk minul tuli siis küpsisekiht – tumelilla kiht – roosa kiht. Võib-olla kui suvel värsketest marjadest teha või kasutada kultuurmustikaid, siis ei anna nad nii palju mahla ja värvi välja, jääb see esimene kiht tõesti heledam?
    Aga kassi hiirepüüdmisoskus sõltu värvist, ikka maitse loeb ja maitse oli super! Terve õhtu sain lõbustada end sellega, et palusin inimestel maitsta kooki ja nimetada ära salajane koostisosa ja kõik ütlesid, et oi -nii tuttav maitse on ja pakkusid täitsa huvitavaid asju enne kui õige vastus ära tuli. Ühtlasi järjekordne kook mis seistes aina paremaks läheb, nii et kindlasti rändab retsepti-raudvaramusse, aitäh Sulle! 🙂

  • Kommenteeri