Proovisin järgi esimese koogi aukartust äratavast imeilusate piltidega raamatust “Nadja koogid”. Raamatu autor Nadezda Kaarma on minu jaoks küll selline persoon, kelle käe all tahaksin õppida nii mõnegi suussulava maiuse valmistama… sest tema õhulised beseerullid ja keelt alla viivad šokolaadikoogid on midagi väga-väga erilist. Ega muidu A.Arro teda oma koogiingliks ei kutsuks 🙂
See konkreetne kook siin sobib eelkõige pikantsemate maitsete armastajatele, sest koogis tuleb esile pigem tumeda šokolaadi mõrusus kui valge šokolaadi magusus. Magusamate kookide austajad võivad proovida seda kooki ka piimašokolaadiga.
Olude sunnil pidin serveerimiseks kasutama papptaldrikuid. Ütlen ausalt, sellise koogi puhul oli seda lausa patt teha! Maitse õnneks ei kannatanud 🙂
Kihiline kirsi-juustukook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 200 g šokolaadiküpsiseid
- 50 g võid
- 1 muna
- Täidis:
- 600 g toorjuustu
- 2 dl vahukoort
- 4 spl suhkrut
- 4 spl tärklist (unustasin lisada, kuid sellest ei olnud miskit)
- 3 muna
- 1 tl vanillsuhkrut
- 200 g mõrušokolaadi
- 100 g valget šokolaadi
- 200 g kirsse
- Kate:
- 120 g mõrušokolaadi
- 1 dl vahukoort
- 25 g võid
Juhised
1
Põhjaks purusta küpsised ja sega sulavõi ning munaga.
2
Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja.
3
Täidise jaoks vahusta toasooja toorjuustu hulka vahukoor, munad, tärklis, suhkur ja vanillsuhkur.
4
Tõsta pool toorjuustusegust teise kaussi.
5
Lisa ühele kausile sulatatud ja veidi aega jahtunud mõrušokolaad, sega ühtlaseks ja vala põhjale.
6
Teisele kausile lisa sulatatud valge šokolaad ja kividest puhastatud kirsid.
7
Vala valge segu tumeda peale.
8
Küpseta 175 kraadi juures 40-45 minutit.
9
Lase koogil täielikult jahtuda ja sulata siis katteki potis šokolaad koos või ja vahukoorega.
10
Soovitatavalt hoia veel üleöö külmikus, et maitsed saaksid veel paremini esile tulla.
Kommentaare pole