Magustoit, tort või kook.. ei teagi, mis see kõige õigem nimi sellele oleks. Üks on aga selge, et kuumal suvepäeval on just sellised külmad ja veidike kergemad marjased maiused need kõige mõnusamad.
Kindlasti võib seda teha ka lahtikäivasse koogivormi, siis on selle välimus mitu-mitu korda ilusam, kuid vormi puudumisel jäin ise seekord ka kausiga väga rahule;)
Vaja läheb:
40 g võid
0,5 dl röstitud kaerahelbeid
60 g mandlijahu (või siis mandlilaaste, mis saab jahuks jahvatada)
500 ml marjajogurtit (Pajumäe mahe jogurt on lemmik)
150 ml vahukoort
5 spl suhkrut
3 dl erinevaid marju (kasutasin vaarikaid, musti ja punaseid sõstraid)
6 lehte želatiini+ 6 spl piima
Sulata või. Sega kaerahelbed, mandlijahu ja 1 spl suhkrut. Sega hulka sulavõi ja suru segu kausi põhja ja veidi ka külgedele.
Püreesta marjad 2 spl suhkruga. Sega jogurt, marjapüree, suhkur ja vahustatud vahukoor. Paisuta želatiinilehti 5 minutit külmas vees, pigista kuivaks ja sulata siis kuumas piimas. Jahuta veidi zelatiinisegu ja nirista siis pidevalt segades jogurtisegu hulka. Vala lõpuks kaussi kaerahelvestest ja mandlijahust põhjale. Hoia 3 tundi külmas, et maius saaks tarretuda.
Kommentaare pole