Olude sunnil oli vaja ära kasutada hea Esko talu salatijuust, mida ühel hetkel oli kodus nii palju, et niisama salatis või leiva peal ei oleks jõudnud seda ealeski ära süüa. Niisiis otsustasin kasutada seda juustu ühe mõnusa soolase piruka komponendina.. võin öelda, et kõik toimis… pirukas maitses imehea! Eriti koos värske salatiga. Ahjaa.. see ka, et mida õnnelikuma kana mune sa pirukas kasutad, seda ilusama kollase täidisega piruka saad! Mina sain täitsa kollase:)
Pirukaks on vaja:
Põhi:
2,5 dl nisujahu
80 g võid
2 spl külma vett
0,5 tl soola
Täidis:
200 g Esko talu salatijuustu (võib kasutada ka nt mozzarellat)
3 suurt õnneliku kana muna
2 dl rõõska koort (10%)
1 spl teralist sinepit
3 toorvorsti
umbes veerand keskmisest lillkapsast
soola ja pipart maitse järgi
Haki külm või jahu ja soolaga segamini, lisa vesi ja sega küik ühtlaseks. Suru taigen võiga määritud pirukavormi (u 24cm) põhja ja äärtele. Tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külma. Küpseta toorvorste ahjus 200 kraadi juures 7-8 minutit. Haki juust peeneks ja sega koore, sinepi, munade ja soola-pipraga. Murra lillkapsas väikesteks õisikuteks ja aseta pirukataignale. Haki vorstid väikesteks tükkideks ja aseta need lillkapsastele seltsiks. Kõige peale vala juust-muna-kooresegu. Küpseta pirukat 175 kraadi juures 45 minutit. Lase veidi jahtuda ja naudi siis värske rohelise salatiga.
Kommentaare pole