Siis kui kohtuvad kolm head, millest kokku tuleb veel parem… Emme sünnipäevaks küpsetasin maitsva kolmekihilise koogi, mille kõik kihid on oma värvi poolest kergesti eristatavad.
Sellest tuleb üks suur-suur kook, millest jätkub paljudele!
Vaja läheb:
Šokolaadikiht:
150 g võid
200 g tumedat šokolaadi
1,5 dl suhkrut
4 muna
1,5 dl nisujahu
Kohupiimakiht:
500 g vaniljekohupiima (kui pole veel magustatud, lisa ka suhkrut)
2 muna
1 tl vaniljeekstarkti
2 spl nisujahu
Kõrvitsakiht:
2,5 dl kõrvitsapüreed
1 muna
3 spl fariinsuhkrut
1 tl vaniljeekstarkti
4 spl nisujahu
Sulata potis või ja šokolaad. Võta pott tulelt ja sega sisse suhkur. Lase veidi jahtuda ja vahusta siis ükshaaval sisse munad ning seejärel lisa ka jahu. Vala šokolaadisegu võiga määritud kandilisse vormi.
Vahusta munad kohupiima hulka, lisa vaniljeekstrakt ja jahu.
Kõrvitsapüree sisse vahusta muna, lisa fariinsuhkur, vaniljeekstarkt ja jahu.
Vala šokolaadisegu peale kõigepealt kohupiimasegu ja siis kõrvitsasegu.
Küpseta kooki 175 kraadi juures 20 minutit. Ära üle küpseta, muidu jääb liiga kuivaks!
Kommentaare pole