Selline väike, lihtne ja armas tuli see kook välja. Kaneeline riivleivapuru jääb nii mõnusalt hamba alla krõmpsuma ja kohupiima-banaanikiht seal vahel nagu kohe peakski seal olema.
Kook on parim järgmisel päeval külmkapikülmana koos vaniljekastmega.
Vaja läheb:
Riivleivakiht:
0,75 dl riivleiba
1 dl nisujahu
75 g võid
0,5 dl suhkrut
2 tl kaneeli
1/4 tl soola
Kohupiimakiht:
200 g kohupiima
0,5 dl hapukoort
0,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 muna
1 spl kartulitärklist
1 banaan
Sega omavahel jahu, riivleib, suhkur, sool ja kaneel ning sega sulatatud võiga. Vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga, lisa kohupiim, hapukoor ja tärklis. Vooderda küpsetuspaberiga lahtikäiv küpsetusvorm (18cm) ja suru 1/3 riivleivapurust vormi põhja. Vala selle peale pool kohupiimasegust ning aseta kohupiima peale poole banaani viilud. Pudista nüüd pool järelejäänud riivleivapurust banaaniviiludele ning selle peale kohupiimasegu, siis jälle banaaniviilud ja kõige tipuks riivleivapuru. Küpseta kooki 175 kraadi juures 25 minutit.
Kommentaare pole