Mõte kasutada mõnusat soolakat pähklivõid tordi koostisosana mõlgutas peas juba pikemat aega. Millalgi nägin kellegi blogis kooslust banaanist ja maapähklivõist ja sellest see idee alguse saigi… et aga veel põnevam oleks otsustasin lisaks veel ühe maitse, mis tundus torti sobivat teistele seltsiks tuua. Noja nii see sündis.
Põhi:
50 g võid
1 muna
1. kiht:
0,5 dl vahukoort
50 g kohupiimapastat (magustatud)
2 dl mustikaid
2 spl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2,5 lehte želatiini+ 3,5 spl piima
0,5 dl vahukoort
50 g kohupiimapastat (magustatud)
2 spl fariinsuhkrut
2,5 lehte želatiini+ 3,5 spl piima
1 suur banaan (ca 170 g koos koorega)
1 dl vahukoort
1 tl vanillsuhkrut
1 spl suhkrut
3 lehte želatiini + 4 spl piima
Purusta küpsised ja sega jahtunud sulavõi ning munaga. Suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Vahusta omavahel toorjuust, kohupiim, vahukoor ja suhkrud. Püreesta mustikad ja lisa segule. Paisuta želatiinilehti 5 minutit vees ja sulata siis kuumas piimas. Jahuta veidi ja lisa siis teiste ainete hulka. Vala mustikasegu põhjale ja hoia 30 minutit külmkapis, et see saaks veidi tarretuda.



Mustika-kreem




2 kommentaari
Liisbeth
august 17, 2011 at 8:53 p.l.merkaaa, see kook on ebareaalllneeeeeeee… i-i-i-i-wanna-taste-it!!!!!
Merilin Siimpoeg
märts 17, 2012 at 8:11 p.l.muhaha