Ahjusooja focaccia lõhna tunned? Focaccia’t ehk valgest jahust itaalia leiba on mõnus süüa augusti sumedatel grilliõhtutel.. leiva peale võib panna kõike, mis vähegi isutab.
Vaja läheb:
1 pk kuivpärmi
300 ml vett
2 tl suhkrut
7-8 dl nisujahu
1 dl oliiviõli
meresoola
1 suurem punane sibul
1 suur küüslauguküüs
peotäis kuivatatud seeni
tüümianit
Sega pärm käesooja (36 kraadi) vee ja suhkruga. Lase 5-10 minutit seista, kuni pealispinnale tekivad mullikesed. Lisa järk-järgult jahu ja vahepeal oliiviõli. Lisa ülejäänud jahu ja sõtku ühtlaseks. Lase rätiku all soojas kohas 1 tund kerkida.
Vahepeal tee valmis sibula-küüslaugukate. Selleks haki sibul peeneks ja prae oliiviõlis klaasjaks, lisa ka hakitud küüslauk ja prae veel veidi.
Sõtku liigne õhk välja ja lisa ka mõned kuivatatud seened. Vormi ahjuplaadi peal kaks ühtlase kihiga pätsikest (umbes 1,5 cm paksused). Jaota mõlema pätsikese peale sibula-küüslaugu segu ja seened. Raputa üle meresoola ja tüümianiga ning pista ahju! Küpseta 220 kraadi juures 15 minutit.
Kommentaare pole