Tõeline sügisekook, milles on kasutatud imemaitsvat, kuid lihtsat kooslust kõrvitsast ja kaerahelvestest! Krõbeda kaerahelbepuru vahel on magus karamellise tekstuuriga vürtsikas kõrvitsatäidis- sulab suus! 🙂
Kaerahelbe-purutaigen:
170 g jämedaid kaerahelbeid
170 g nisujahu
1 tl soodat
3/4 tl soola
170 g võid
75 g fariinsuhkrut
75 g suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
Kõrvitsatäidis:
400 g kõrvitsapüreed (koori ja tükelda kõrvits, küpseta ahjus pehmeks ja püreeri)
3 muna
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl kaneeli
3/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
75 g fariinsuhkrut
100 g kondenspiima
Sega omavahel kaerahelbed, jahu, sooda, sool ja suhkrud. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks puruks. Suru natukene rohkem kui pool taignapurust küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi põhja. Küpseta 175 kraadi juures 15 minutit.
Täidise jaoks vahusta munad suhkru, kondenspiima ja vürtsidega. Lisa kõrvitsapüree ja sega ühtlaseks. Vala saadud segu kaerahelbepõhjale ja lase jälle 15 minutit küpseda.
Jaota ülejäänud taignapuru küpsenud kõrvitsatäidise peale ja küpseta veel 15 minutit kuni on kuldpruun. Jahuta ja lõika siis sobivateks ruutudeks.
Kommentaare pole