Muu

Kõrvitsatort jogurti ja valge šokolaadiga

…jälle kõrvits. Mis teha, see ju üks suur sügisevili ja mõjub oma rõõmsa värviga meeldivalt ergutavalt 🙂

Võib öelda, et see on kollane tort mustade täppidega. Kollane kõrvits ja pisikesed mustad mooniseemned sees.
Küpsisepõhjale lisasin purustatud kuivatatud aprikoosid. Tänu nendele saab võid palju vähem kasutada, sest purustatud aprikoos seob oma niiskusega küpsisemassi väga hästi.  Kerge ja maitsvalt kõrvitsane!
Vaja läheb:
Põhjaks:
85 g heledaid küpsiseid
50 g kuivatatud aprikoose 
30 g võid
2 spl kookoshelbeid
kaneeli ja jahvatatud ingverit

Täidis:
450 g kõrvitsapüreed
200 g maitsestamata jogurtit
100 g valget šokolaadi
3 spl fariinsuhkrut
1 spl mooniseemneid+ veidi serveerimiseks
10 g želatiini

Purusta küpsised. Sega sisse eelnevalt 10 minutit vees leotatud ja seejärel purustatud aprikoosid, kookoshelbed, vürtsid ning sulavõi. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud väikese lahtikäiva koogivormi (18cm) põhja ja aseta külmkappi.
Täidise jaoks sega omavahel kõrvitsapüree, jogurt, suhkur ja mooniseemned. Sulata veevannil šokolaad, lase veidi jahtuda ja lisa ka see täidisele. Paisuta želatiini külmas vees 5 minutit ja sulata siis vesivannil. Jahuta ja vala peene nirena pidevalt segades teiste ainete hulka. Sega korralikult läbi ja vala täidis küpsisepõhjale. Hoia kõrvitsatorti 4-5 tundi külmas.  Serveeri melissilehe ja muu heaga.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri