Maitseb nagu pehme ja kohev jõulupilv, mida tahaks veel ja veel ja veel 🙂
Retsepti leiad ka ajakirja Toit&Trend nov-dets numbrist.
Beseepärg vahukoore ja jõhvikatega
Prindi retseptKoostisosad
- 4 munavalget
- 200 g rafineerimata suhkrut
- 1 spl maisitärklist
- 1 tl valge veini äädikat
- 2 tl lahustuvat espressopulbrit
- Kate:
- 400 ml vahukoort
- 2 tl vanillisuhkrut
- 0,5 tl espressopulbrit (magustamata)
- 0,5 tl kaneeli
- 150 g jõhvikaid
- värsket rosmariini
Juhised
Keera ahjukuumus 160 kraadi peale.
Vahusta munavalged kergete vahutippude tekkimiseni ja hakka järk-järgult suhkrut lisama. Vahusta niikaua kuni saad tugeva beseevahu. Lõpuks lisa tärklis, espressopulber ja äädikas ning vahusta veel korra. Tõsta beseevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri ringikujuliselt (umbes 22 cm läbimõõduga) laiali nii, et keskele jääks tühi auk.
Tõsta beseering 160 kraadisesse ahju ja keera kuumus kohe 110 kraadi peale. Lase beseeringil 1 tund ahjus küpseda. Seejärel jäta besee veel 15 minutiks praokil uksega ahju, sest muidu võib besee suurest temperatuuri muutusest alla vajuda. Tõsta siis küpsetusplaat ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.
Vahusta koor suhkru ja espressopulbriga tugevaks vahuks.
Kata beseering vahukoorega, kaunista kaneeli, jõhvikate ja rosmariiniokstega.
2 kommentaari
airie
detsember 19, 2017 at 11:33 e.l.Vabandan vōibolla rumala küsimuse pärast, aga milline on lahustuv espressopulber ja kust seda saab? 🙂
Merilin Siimpoeg
detsember 28, 2017 at 10:26 e.l.Hei! Mina kasutasin Nescafe espressopulbrit ja ostsin selle Rimist 🙂